Yoga er din vej til din indre sjæl

Yoga er en over 5000 gammel filosof. Det betyder “at forene” og i den forbindelse, menes der, at man forener ens krop med ens sjæl. Yoga er en sport, hvor man får kontakt med sig selv, og det har en lang række fordele med sig. Mange har svært at få tid til det, andre synes det virker som noget pige-pjat. Og sidst men ikke mindst, så er der faktisk mange, som ikke kan finde den indre ro frem, ren og skær, på grund af utålmodighed.

Alt er svært i starten

Hvis man ikke har prøve yoga før, og generelt ikke er særlig god til at slappe af og sidde stille, så kan det være utrolig svært at begynde til yoga. Men så snart man finder den indre ro, så har man svært ved at stoppe igen. Man finder pludselig ud af hvem men er, og lægger mærke til ens vejrtræning, og mange finder frem til ens indre følelser. Følelser er noget mange gemmer væk, og det vil være som at prøve at drukne en badebold, på et tidspunkt kommer en til overfladen.

Yoga skaber indre ro

Man dyrker yoga i samarbejde med ens vejrtrækning. Der er meget fokus på ens vejrtrækning, hvilket man ikke har i det daglige. Og det er jo lidt synd, når det er vejrtrækningen der er skyld i at man er i live og dermed eksisterende. Igennem yoga kan du have alene tid, som mange har brug for i det daglige. Og ikke mindst, så finder man en balance i sig selv, fordi det giver en tilfredsstillende følelse i kroppen når man dyrker yoga.

Stresslindrende

Vi lever i et samfund, hvor vi skal køre det hele på en halv tid, og derfor er stress så udbredt, som aldrig før. I det fleste børnefamilier, går det højt på arbejdet, får fri, henter børn, hjem og foreberede til aftensmanden, madpakker, foreberedelse til næste dag. Putning og til sidst er men så træt at man går i seng. 5 dage ud af 7. I weekenden står den på fødselsdag og familieaktiviteter. Hvor er pauserne henne? Hvor er roen? – Hvis blot man tager 15 minutter om dagen, ud af ens kalender, ligegyldigt om det så er din frokostpause på arbejdet, så vil det gøre en kæmpe forskel for din hjerne. Derudover er yoga også godt, hvis man er dårlig til at huske ting eller føler sig stresset i hverdagen. Vejrtrækningsøvelser er især også godt, hvis man lider af angst. Så yoga vil gavne en masse gode ting, som mange af os kan bruge igennem livet.