Vigtigheden af at vedligeholde dine smykker

I mange tilfælde er smykker prikken over i’et til dit outfit! Men hvis dine smykker forsat skal være det, er det vigtigt, at du husker at vedligeholde dem på den rigtige måde. Det er heldigvis noget, som du vil blive klogere på i de nedenstående afsnit.

Der er en række ting, som du kan gøre og være opmærksom på, så dine smykke kan fremstå nye og skinnende i lang tid, uanset om der er tale om et tennisarmbånd eller en hvidguldshalskæde.

Tiden vil altid medføre slitage

Der er ikke noget, der kan forblive nyt for evigt. Det gælder også smykker. Smykker vil med tiden blive slidte, fordi man bruger dem. Det kan ikke undgås. Men der er dog nogle ting, som du kan gøre for at bremse denne proces og forlænge smykkernes levetid.

Tag smykkerne af når du skal sove

En af de nemmeste – men også bedste – råd er at tage smykkerne af, når du skal sove. Hvis du vælger at sove med smykkerne, vil du udsætte smykkerne for masser af unødvendige stød i søvne. Hvis dette forsætter over en længere periode, vil smykkerne med tiden blive mere slidte end højst nødvendigt.

Undgå at træne og bade med smykkerne på

Der er ingen tvivl om, at det er nemmest at beholde smykkerne på hele tiden, men det kan betale sig af tage dem af, når du skal i fitnesscenteret eller i bad. Sved er nemlig en af smykkernes værste fjender, og en vedvarende kontakt med sved er noget, der i høj grad kan beskadige smykkernes udseende.

Hvis skaden allerede er sket

Der er heldigvis mulighed for at rengøre smykkerne, hvis de har mistet en smule af deres glans. En rolig omgang med tandbørsten kan gøre overraskende store underværker. Men det er vigtigt, at du ikke gnider for hårdt på smykkerne med tandbørsten!