Turen går til Sverige

Sverige er vores naboland, men hvad ved vi egentlig om landet, udover at hovedstaden er Stockholm. Netop fordi det er et naboland, og ligger nord for os, så er det de færreste af os der rent faktisk besøger landet ofte. Der findes en masse seværdigheder, man kan se når man krydser Øresundsbroen. Og det vil være en skam ikke at give det en chance.

Fakta om Sverige – Hovedstaden er Stockholm. Indbyggere på 10,2 millioner. Dement populære byer i Sverige er: Naturligvis Stockholm, Göteborg, Malmø, Helsingborg, Uppsala, Kiruna, Västerås, Lund.

Herunder kan vi anbefale disse 3 seværdigheder: 

Vasamuseet

Går turen til Stockholm, så kan du finde en meget stor seværdighed, som er Vasamuseet. Det er et museum hvor du kan se det gamle skib Vasa. Vasa kæntrede og sank på sin første sejltur, og lå på havets bund i hele 333 år. Men så kom det på land, og i dag står det udstillet på et specialbygget museum i Stockholm. Vasa er en sand kunstskat, og står bevaret med 98% af de originale dele, og med bevaret rigtig mange fine detaljer. Udover at se skibet på Vasamuseet, kan man læse hele historien bag skibet, som er en meget spændende fortælling.
Adressen er: Galärvarvsvägen 14, Stockholm.

Liseberg forlystelsespark

Har i børn eller glad for fart og ballade, så er Liseberg et besøg værd. Det har eksisteret siden 1923 og har siden fået millioner af besøg verden over. Det er ligesom tivoli, bare meget større. Der foregår musik, dans, revy og alt hvad hjertet begærer af underholdning. Der er omkring 30 forlystelser, nogle vildere end andre. Så der er garanteret for at finde noget til hver aldersgruppe. Og husk at smag popcornene som fås i forskellige farver med lækre smage.
Adressen er: Orgrytevagen 5, Göteborg

Kiruna Kirke

Kan du godt lidt mere ældre og smukke seværdigheder og opdage noget smukt svensk kultur, så kan du også sagtens give Kiruna Kirke et besøg. Det siges at være en af de smukkeste bygninger i hele Sverige. Kirken har nemlig en karakterisk udseende, og tegnet af arkitekten Gustaf, Wickman. Kirken er stor og kan rumme hele 800 mennesker, og byder på det ene mesterværk til den andet. Når i er færdig med at se på kirken og indeni, så kan i gå rundt om, som byder på endnu flere smykke bygninger, såsom en klokketårn og dejlig smuk, grøn natur.
Adressen er: Kyrkogatan 8, Kiruna

Der findes en lang række smukke seværdigheder i Sverige, som man bør opleve.