Teambuilding fra A til Å

Dans. Musik. Beatboxing. Prøvesmagning. Kan du umiddelbart gennemskue, hvad de fire ord har til fælles? Det er ikke sikkert, den ligger lige til højrebenet, men det handler om, at alle tingene er noget, der kan fungere i en teambuildingaktivitet. Det er rigtig sundt at lære sine kolleger at kende på en anden måde end kun fagligt, og det gør, at stemningen kan lettes for en formiddag, hvor fokus ikke er på at aflevere opgaver og sidde i møder men udelukkende på at have det godt med de andre i virksomheden.

Man kan sagtens lave teambuilding i den forstand, at man er udenfor og laver forskellige typer af teambuilding, som de fleste nok har prøvet tidligere, men man kan også tænke ud af boksen og sætte teambuilding i en anden kontekst. Det skaber muligheder for nytænkning, og pludselig kan et kursus i beatboxing faktisk fungere som en samarbejdsøvelse mellem kollegerne.

Fagligt rettede aktiviteter

Der findes naturligvis også teambuilding, der har et andet fokus og perspektiv. Det kan være øvelser eller aktiviteter, der er mere rettede mod det faglige og akademiske, hvor kolleger pludselig skal trække på hinandens styrker i en arbejdssammenhæng. Det kan også handle om en form for workshop, hvor medarbejderne aktivt arbejder hen mod at blive bedre på specifikke punkter eller blive mere opmærksomme på, hvordan de selv handler i forskellige situationer.

Typerne af teambuilding er skræddersyet, så alle virksomheder kan få noget ud af dem, hvilket er enormt vigtigt. Det er ikke noget, man behøver hive en hel dag i kalenderen ud til. Noget kan gennemføres på blot en time, mens andet tager længere tid – og så er det jo altid rart at kunne vælge, at det skal foregå tæt på virksomheden, så medarbejderne ikke får ekstra transporttid og bøvl, fordi de skal køre langt til der, tingene kommer til at skulle foregå.