Tag en gymnasial uddannelse på VUC

At du ikke har en gymnasial uddannelse nu, er ikke ensbetydende med, at du aldrig kan få én. Fx kan du tage en HF på VUC. Her tager du – fx over to eller tre år – nogle bestemte fag på nogle bestemte niveauer plus nogle valgfag. Du kommer til eksamen i hvert enkelt fag, du har, hvilket er lidt et andet forløb end det, du måske har hørt om på gymnasier. Og det vil også sige, at du får eksamenskarakter i alle fag.

Få de rette fag til videre uddannelse med en fleksibel HF

Hvis du drømmer om at læse en videregående uddannelse – hvad end vi taler om en bachelor-, en professionsbachelor- eller en erhvervsakademiuddannelse, kan en HF hjælpe dig godt på vej. Du skal dog være opmærksom på, at der er forskel på korte, mellemlange og lange videregående uddannelsers adgangskrav til eksempelvis en bestemt kombination af fagene, når du f.eks. søger ind via kvote 1. Hvis du skal tage en universitetsbachelor, skal du f.eks. bygge ovenpå din HF med en supplerende overbygning (SOF).

Du kan enten tage en 2-årig HF, som du derefter eksempelvis supplerer med en SOF, eller du kan tage HF Enkeltfag. Fx kunne du tage Tysk B som enkeltfag, evt. som fjernundervisning, ved siden af eller umiddelbart efter, at du har taget de obligatoriske fag, der skal til for at få en fuld HF. Så får du alligevel de fag, du skal bruge.

Find fagkombination i samråd med personalet

Se de mange muligheder for en HF på VUC. Og kontakt endelig skolen, når du skal have hjælp til at hitte ud af, hvordan du tilrettelægger dine 2-3 år på VUC, så du får alle de fag, du ønsker dig, på det rette niveau. Skolens vejledere er til for at hjælpe dig med at få de fag, du skal bruge til universitetet.