Tænd kreativiteten i dit barn

Børns kreativitet er en flamme, der aftager lige så stille efterhånden, som de bliver voksne. For den flamme skal nemlig fodres, præcis som det er tilfældet med et bål. Hvis du ikke smider brande ind i ilden, er der til sidst ikke noget for flammerne at tage fat, og den sidste gnist dør. 

Kreativitet dør, når man frarøver hjernen muligheden for at tænke frit. Alt for mange børn er klæbet fast til deres skærm. Det giver ikke grobund for mange selvstændige tanker, udover, hvad man skal se som den næste Youtube-video. 

Tag på legepladsen

At hive barnets iPad ud af hænderne det, når det sidder og griner, kan være en svær disciplin, men det er vigtigt, at du som forældre introducerer dit barn for andre aktiviteter. Tag for eksempel barnet med legepladsen, hvor det har muligheden for at få pulsen op og få mere blod, til at kickstarte hjernen. 

Her kan barnet få lov til at forestille sig at være en sørøver i et stormfuldt hav på vej mod eventyr, mens det svinger sig på sin yndling legepladsudstyr og skriger, som man kun kan gøre det, når man er udendørs. 

Dyrk en hobby

For andre børn er fysisk aktivitet måske ikke, det der tænder ilden i dem. De børn skal ikke tvinges igennem, men i stedet finde deres egen vej. De her børns hjerner bliver måske trænet bedre ved at sidde i timevis fordybet i en kreativ hobby. 

Børnene viser selv naturlig interesse for, hvad de finder interessant. Du skal derfor ikke prøve at stopfodre dem med guitarlektioner eller malebøger, bare fordi du selv gerne vil have en kunstner som barn. 

Lad selv barnet finde sin vej derhen. Du skal bare være den, der introducerer barnet for en verden af forskellige aktiviteter, der kan laves