Sundhed og velvære: Fordele ved økologisk foder til landbrugsdyr

Der er i løbet af årene kommet mere fokus på emner som økologi, bæredygtighed og dyrevelfærd. Derfor er økologisk foder til landbrug naturligvis også blevet mere populært. Det er der god grund til, da det spiller en vigtig rolle i bæredygtig landbrugspraksis og dyrenes velfærd. Du finder et udvalg af økologisk foder hos CR Foderservice.

Spar på omkostningerne med et mobilt blandingsanlæg

Foder er en af de største omkostninger i landbruget. Men det er faktisk muligt både at spare penge, men også få økologisk foder til landbrug samtidig. På linket finder du en foderservice, der producerer økologisk foder, og kører ud til landmænd med et mobilt blandeanlæg. På den måde kan du bruge dine egne, økologiske råvarer og derved spare penge på enten behandlingsomkostninger og transport af korn, eller også anlægsinvesteringer og vedligeholdelse af anlæg, hvis du skulle have dit eget blandeanlæg. Derudover skal du ikke selv bruge tid på det, og du kan derfor arbejde videre imens, så du ikke mister noget af din indkomst. Det er altså både nemmere og billigere med et mobilt blandeanlæg.

Bedre råvarer og mindre risiko for forurening

Med et mobilt blandingsanlæg, der kommer ud til dig, har du fuld kontrol over de råvarer, der bliver brugt. Du kan derfor til hver en tid kvalitetstjekke det, og du kan sammensætte foderblandingerne, som du vil, for at sikre det foder, der passer bedst til dyrenes behov og sundhedsstatus,

Økologisk foder er dyrket uden brug af kunstige kemikalier, pesticider og syntetisk gødning, hvilket betyder, at afgrøderne får lov til at vokse naturligt og bliver mere næringsrige. Da økologisk foder som sagt ikke er dyrket ved brug af disse, så reduceres risikoen for jord-,vand- og luftforurening.

Bedre dyrevelfærd

Ligesom os mennesker, så er foder en vigtig del af dyrenes velfærd. Med økologisk foder udsættes de ikke for skadelige kemikalier, der går ud over deres trivsel. Økologisk foder giver dem en mere naturlig kost, der passer til deres behov, og mindsker risikoen for sygdomme. Ved at fodre dyrene med økologisk foder, undgår landmanden som sagt også kunstige tilsætningsstoffer og pesticider, der svækker dyrene. Vidste du, at kødet faktisk kan indeholde de kunstige næringsstoffer eller pesticider, som dyret er blevet fodret med, og det derfor kan tilføres direkte til vores krop. Økologisk foder er derfor både godt for eksempelvis grisene og for dem, der skal spise kødet bagefter.