Stigende efterspørgsel på hybrid biler

De sidste år har der været en stigende interesse for at passe på miljøet, og der er kommet rigtig mange tiltag til klimaet. Her vil man blandt andet reducere CO2-udslippet markant inden 2030. Det vil kræve at man tænker på alle de forskellige midler, som i hverdagen forøger CO2-udslippet. Et af dem som forurener en del er biler, og derfor har man sat afgifterne op på benzin eller diesel drevet biler. Det betyder at der har været en stigende interesse for hybrid biler, da de kan køre længere end elbiler på nuværende tidspunkt, og ikke forurener lige så meget som benzin og diesel biler gør. Dette har også fået mange bilproducenter til at lancerer en masse nye hybridbiler, hvor udviklingen virkelig har fået en skub. Det gør de da bilproducenterne får bøder for det CO2-udslip de har på et år. Dertil har man nu tre forskellige modeller indenfor hybrid biler. Den ene er mild hybrid altså (MHEV), hybrid (HEV) og plug-in hybrid (PHEV).

Vælg mellem el og benzin med dine hybrid biler

Den bil der for alvor begynder at styre vejene er plug-in hybriden. Det gør de da modsat de to andre modeller, så har den et større batteri som gør det muligt at køre på ren el også. Batteriet er dog stadig markant mindre en ved en ren elbil, men det hjælper alligevel markant med brændstoføkonomi. Denne form for hybridbil er også den eneste der lades op ved en el stander, ligesom ved en ren elbil. Skifte mellem og køre på benzin eller el er også en mulighed, da der er flere forskellige køreprogrammer. Så kan du selv styre om du vil køre på el, så langt tid som muligt eller om du vil gemme det til du kommer ind til byen. Ens batteri vil også blive ladet op imens man kører. Det lades nemlig op ved motorbremsning og når bilen kører ned ad bakke. Men hvis du vil have det optimale ud af batteriet, så er du nødsaget til at lade bilen op ved en stander. Det positive ved denne form for bil er at du kan spare udgiften på brændstof, da du kan køre mange småture på ren el.

Hybrid biler – vælg den løsning som passer dig bedst

Så er det eneste du mangler til din hybridbil en lade stander, hvor der henholdsvis findes forskellige typer. Det afhænger meget af ens kørselsbehov, hvor du så skal vælge den løsning som passer bedst til dig.