Stempelpumper til diverse formål

En stempelpumpe er en ofte anvendt pumpetype og i nogle applikationer den eneste løsning, eksempelvis når et højt udgangstryk ønskes. En stempelpumpe finder især sin anvendelse til dosering eller flytning af medier af høj viskositet eller med høj vægtfylde.

Stempelpumper kan være drevet af en elektrisk motor eller være tilkoblet et hydraulisk drev, hvor en roterende bevægelse fra motorakslen overfører sin kraft til stemplerne i en lineær retning. Dette kaldes en radial stempelpumpe og findes i flere i størrelser, hvor udgangstryk på over 1000 bar ikke er unormalt.

Stempelpumper kan også drives af trykluft, hydraulik eller vandtryk. Her overføres den drivende kraft via et udvekslingsforhold og giver et højere tryk på mediet. Denne type er yderst velegnet til viskose medier, hvilket bedst kan sammenlignes med fedt, fugemasse, silikone eller tandpasta. Med en trykdrevet stempelpumpe kan der opnås medietryk på over 690 bar.

Når stempelpumper skal konfigureres, er det vigtigt, at definere driftsforhold såsom medietype, temperatur, tryk og flow. Om mediet kan være aggressivt overfor pumpens væskeberørte dele, eller om det indeholder slidende partikler har stor indflydelse på pumpens levetid. For at imødekomme ønsket om så lang levetid som muligt for en stempelpumpe, er det vigtigt, at du vælger de helt rigtige materialer. For pumpen ville dette typisk være messing, kulstofstål eller rustfast stål.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her et stort udvalg af stempelpumper.

Stort udvalg af stempelpumper

Er du blevet interesseret, og ønsker du at investere i stempelpumper? Uanset om du er på udkig efter en by-pass ventil, dobbelt stempelpumpe eller noget helt tredje, så kan du finde det her.
Disse stempelpumper består af stempler, cylindre og en ind/ud manifold. Når stemplerne bevæger sig den ene vej i cylinderen, fyldes olien ind, og når stemplet presses modsatte vej i cylinderen skubbes olien ud. Pumpen har enten en fast vinkel(fast fortrængning) eller en variabel vinkel(variabel fortrængning).

Du kan være helt sikker på, at du kommer hjem med produkter af allerhøjeste kvalitet, og du bliver med garanti glad for disse yderst produktive stempelpumper.