Søg altid hjælp til dig selv og dit parforhold

Alle døjer med et eller andet, og der er aldrig skam i at række ud efter hjælp. Uanset om du døjer med sygdom, hvad end den er somatisk eller psykisk, om du har knas i parforholdet eller ”bare” går rundt med en følelse af, at din adfærd til tider er uhensigtsmæssig. Hvor somatisk sygdom tit og ofte kræver en læge, og psykisk sygdom kræver en psykiater, skal du i parforhold have en psykoterapeut.

Hjælp til at klinke skårene i dit parforhold

Leder du efter parterapi i København, der evt. er placeret på Østerbro? Parterapi og psykoterapi er i hvert fald nemt at finde i området. Parterapi kan du og din partner have behov for, hvis I oplever, at gnisten ikke er der mere, eller at hver konflikt bliver et skænderi, eller at I har de samme samtaler hele tiden. Her kan en parterapeut så træde til og give jer redskaber til at klinke skårene i forholdet.

Derfor skal du søge psykoterapi

Hvad er psykoterapi så, og hvornår er det relevant? Psykoterapi er en behandlingsform, hvor du får hjælp til at genkende negative tanker og adfærdsmønstre – og til at bearbejde dem, så at du på sigt enten slipper for dem eller i det mindste minimerer deres betydning i dit liv. Vigtigt at vide om at søge psykoterapi er, at du kan få gavn af behandlingen, uanset hvor stort eller småt dit problem er.

Parterapi og psykoterapi fra uddannet psykoterapeut

Psykoterapi (og også parterapi for den sags skyld) bør udføres af en uddannet psykoterapeut, som har den boglige og praktiske baggrund for at hjælpe par og individer til at identificere problemer for så at give sine klienter strategier til at håndtere dem. Tøv ikke med at række ud efter en professionel psykoterapeut, hvis du har ondt i livet eller i forholdet – for de kan sparke gang i helingsprocessen.