Sådan gør du din terrasse så funktionel som muligt

En terrasse er noget, som den største andel af husejere prioriterer plads til på udearealet. Haven skal selvfølgelig også være stor nok til, at ungerne har plads til at spille bold med mere, men terrassen er essentiel. Så er der bare tilbage at besvare et spørgsmål: Hvordan udnytte man bedst terrassearealet?

En troværdig inspirationskilde

Først og fremmest, så tag et kig på denne hjemmeside. Hvis du ikke læser videre herfra, skal du nemlig vide, at den hjemmeside er en kilde til en masse yderst brugbare tips og vejledning til diverse husgøremål. Inspiration er utvivlsomt, hvad du vil have allermest behov for, når du skal have mest muligt af din terrasse udnyttet til fulde.

Få skygge på terrassen med mindre arbejde

Det er alt andet end ualmindeligt at have en parasol til terrassen. Problemet med parasoller er dog, at de ikke kan stå ude om vinteren, og de er sommetider lidt ustabile. Det resulterer i, at de kan stå og svaje, hvilket vil få deres skyggelægning til at variere betydeligt. Derfor er en markise optimal at opsætte i stedet. En markise kan sættes op og sidde der hele året rundt. Den kan ikke svaje, da den sidder permanent fast. Den eneste ulempe er, at det ikke er muligt at flytte den efter behov. Men placerer man den i centeret af terrassen, hvor man typisk sidder og spiser, burde det række.

Slip for ukrudt- og myreproblemer ved at være forudseende

Det er frustrerende at skulle kæmpe med både myrer og ukrudt år efter år på terrassen. Hvis du vil undgå det, er den eneste udvej at holde det vedlige løbende. Frem for at tro, at det er i orden, indtil det går galt igen, er vejen frem at rense og evt. sprøjte med myregift, inden problemet egentligt opstår.