Sådan finder du ud af, hvilken efterskole du skal på

Efter folkeskolen er der mange, der vælger at tage et år på efterskole for at få en ”pause”, inden de skal videre på gymnasiet eller ud at arbejde. En efterskole kan man komme på helt ned til 7. klasse, men de mest typiske klassetrin at tilbyde som efterskole er 9. og 10. Efterskoler har stort fokus på det sociale.

Linjefag på efterskole

Mange overvejer længe, hvilken efterskole der er den rette for dem. Er du en af dem, der er ved snart at skulle træffe beslutningen, kan det være meget rart at få en guide til, hvordan du kan beslutte dig. Også hvis der endnu er længe, til det er aktuelt for dig, kan det være optimalt at være forberedt på beslutningsprocessen forinden. Mange efterskoler har forskellige linjefag. Efterskole med teater er eksempelvis yderst optimalt for dem, der før har spillet teater eller synes, det lyder spændende at udfolde sig kunstnerisk og kreativt på den måde. På den måde skal man vælge efterskole ud fra sine interesseområder. Du behøver ikke nødvendigvis at være ekspert til det linjefag, du vælger, for efterskoler prioriterer fællesskab, lærdom, muligheder og passion over ekspertise.

Se skolerne i virkeligheden

For at vælge en efterskole, skal man helst have været ude at besøge den først for at være sikker på, at skolens omgivelser, miljø og atmosfære er kompatibel med egne præferencer. Derved får du desuden mulighed for at hilse nogle af dine potentielt fremtidige lærere og andre elever, der kan berette om livet på den specifikke efterskole.

Vælg mellem de to bedste kandidater

Hvis valget står mellem to efterskoler, som du har svært ved at bedømme, hvilken der vil være bedst for dig at gå på, er der flere muligheder: Bl.a. kan du besøge dem igen for at mærke efter en ekstra gang, eller du kan vælge den bedst geografisk placerede skole.