Sådan finder du den rigtige papirstørrelse

Mange af os bruger papir dagligt. Det kan være på arbejdspladsen, derhjemme til at notere ting på eller hvis den mindste skal tegne. Målene på det papir, som du skal bruge, varierer afhængig af, hvornår og til hvad du skal bruge papiret til. Derfor er det vigtigt, at du kender papirstørrelserne, så du ved, hvor stor hver af størrelserne er.

Mange forskellige papirstørrelser

De fleste af os kender den almindelige papirstørrelse a4. Det gør vi typisk, fordi det er den meste brugte papirstørrelse. Det er den papirstørrelse, man finder på de fleste arbejdspladser og kontorer. A4 bruges ofte til printere og kopimaskiner. Udover A4 findes der papirstørrelser fra A0 til A10. Det ulogiske er, at A0 er den største papirstørrelse, hvor A10 er den mindste. Derfor kan du nemt bliver forvirret, når du skal finde din papirstørrelse. En god huskeregel er, at jo større tallet bag a’et er, jo mindre er papirstørrelsen. På den måde er du godt klædt på til, når du skal købe papir til dit næste projekt.

Papirstørrelser til alle formål

Den størrelse, som dit papir skal have variere af, hvad du skal bruge papiret til. Når du skal sende et brev eller en invitation med posten, skal du bruge A5-papir. Det skal du, fordi denne papirstørrelse passer til målene på kuverter. Det vil sige, at A5-papir bruges til breve og kuverter. Hvis du skal bruge papir til grafisk print eller plakater, skal du bruge A3-papir. Denne papirstørrelse er større end A4 og bruges ofte til grafisk print eller plancher. Derfor er det vigtigt, at du kender papirstørrelserne, så du er sikker på, at du får et papir, der passer til dit projekt. Din arbejdsdag kan effektiviseres ved, at du har styr på papirstørrelserne. På den måde kan du ved at kende de forskellige papirstørrelser optimere og effektivisere din dag.