Sådan finder du den højskole, der passer til dig

Overvejer du at tage på højskole? God idé! Ved at tage på et højskoleophold, kan du blive klogere på dig selv, dine næste skridt, dine faglige kompetencer og verden omkring dig. Men det kan være svært at vælge, hvilken slags højskole der passer til dig. Her får du et lille indblik i mulighederne.

Udfold dine interesser

Flere højskoler fremmer idrættens mange facetter og sætter fokus på det sunde liv. Vælg en idræts- eller kost og motion højskole, hvis du gerne vil udfordre dig selv og din krop. De er for dig, som elsker at være i bevægelse. Der er også højskoler, som supplerer motion med livsstil og personlig udvikling.

Hvis du er et kreativt menneske, som gerne vil udfolde dine interesser inden for design, film, kunst eller teater, kan du tage på en fagspecialiseret højskole. Dyk ned i de fag, der får det bedste frem i dig.

På nogle højskoler kan du udforske de spirituelle oplevelser, og der er højskoler for dem, som lever efter de kristne værdier i bibelen.

Almene højskoler

De almene højskoler har et bredt fagudbud, hvis du ikke helt ved, hvad du skal vælge. Der er flere forskellige linjer at vælge i mellem, eller du kan dykke ned i enkelte fag.

Højskoler til alle aldre

Uanset om du er ung eller gammel, kan du også vælge en højskole, som aldersmæssigt er centreret om din egen. Der findes nemlig både ungdomshøjskoler for unge mellem 16-19 år og seniorhøjskoler for ældre.

Hvilken skal du så vælge?

Fælles for alle højskolerne er selvfølgelig også et alment fagudvalg, så du ikke blot udforsker dine interesser, men også får en almen dannelse, du kan bruge videre hen. Uanset hvad du vælger, er du garanteret udfordringer og gode sociale og faglige fællesskaber.

Besøg gerne højskolerne, så du kan snuse lidt til kulturen, stemningen og stedet.

God fornøjelse!