Sådan får du dit køkken til at ligne det rene luksus

Bliver du trist hver gang, du skal lave din morgenkaffe? Og er de systemer, du lavede i køkkenskufferne totalt ødelagte, så alt lidt hører hjemme alle steder- eller ingen steder for den sags skyld? Du er ikke alene. Der sker meget i køkkenet, og der er nok at holde styr på. Men selvom det bare er facaden, kan det gøre en stor forskel, at få det til at ligne noget, der er tænkt over- uden at det skal kræve alt for meget.

Rene overflader

Det vigtigste råd handler om ryddelighed. Jo færre ting, du har liggende rundt omkring på overfladerne i køkkenet, jo bedre. Småting skaber støv, og det roder, hvilket også gør det sværere at tørre bordene af. Ved at samle sådan noget som kuglepenne, huskesedler og kalendere, er du allerede godt på vej. Hvad fylder på dit køkkenbord? Det gør også virkelig underværker, hvis dine køkkenredskaber matcher. Har du for eksempel en knivblok eller en magnet til dine knive, giver det et rent, stilet udtryk, hvis knivene matcher. Her kan du lede efter et knivsæt– køb her, eller andre redskaber som gryder, skeer eller opbevaringsbøtter, der matcher.

Samling på sagerne

Vasken afspejler livsstilen. Hvis du kommer til et hjem med en rodet vask, får du en fornemmelse af uorden og dovenskab. Derfor er det et simpelt trick at holde vasken ren og at holde opvasken derfra. Hvis du har et køkken, hvor krydderier og olier står fremme, kan du med fordel samle dem i bakker eller fade, så ser det ikke nær så tilfældigt ud. Hvis du ønsker et rent udtryk, handler det nemlig om at gå efter et utilfældigt udtryk, og det opnår du bedst ved at holde samling på sagerne. Når det så er klaret, kan du begynde at rydde op i skuffer og skabe.