Sådan sætter du navn på dit barns tøj

Der findes forskellige måder at sætte navn på dit barns tøj. En meget populær og holdbar løsning er at sætte navn i tøjet med strygemærker. Strygemærker er små mærkater i et tyndt plastmateriale, som bliver strøget fast på tøjet. Du bestiller strygemærkerne online. Her bestemmer du selv hvad der skal stå på strygemærkerne. De fleste vælger fornavn og/eller efternavn (evt. kun første bogstav i efternavnet). Det er i nogle tilfælde bedre at prioritere telefonnummer frem for efternavn. Efter 2-3 dage bliver strygemærkerne leveret i din postkasse. Nu skal du bare stryge dem på tøjet.

I bluser er det oplagt at sætte strygemærkerne inde i ”nakken” på trøjen. På bukser vælger de fleste at sætte dem øverst under linningen på vrangsiden.

Inden du stryger mærkerne i tøjet bør du tjekke hvor høj varme producenten anbefaler at tøjet stryges ved. Det er den maksimale varme, du (som udgangspunkt) bør bruge, når du skal stryge mærkerne fast. Dog skal du aldrig bruge damp.

Find alt det tøj frem, du skal have navn i og sortér det bunker, alt efter hvor høj varmebelastning tøjet tåler. Start med det tøj, der tåler den laveste temperatur. Læg tøjet på en jævn overflade, gerne et strygebræt. Læg derefter strygemærket på tøjet, hvor du gerne vil have det skal sidde. Herefter lægger du et stykke bagepapir henover strygemærket. Nu kan du stryge mærket fast. Pres gerne strygemærket fast mod strygemærket og tøjet i nogle få sekunder. Når strygemærket er smeltet let ind i stoffet og du kan ane tekstilets struktur igennem mærket sidder det rigtigt fast.

Hvis du gerne vil have strygemærker i strygemærker bør du sætte dem, så de følger ribben i strømpen. Det vil ofte sige at de skal sidde lodret.

Kan man fjerne strygemærker igen?

Hvis du vælger strygemærker til at opmærke dit barns tøj, skal du være opmærksom på at de ikke er særlig nemme at fjerne. Nogle kan have held med at dampe strygemærkerne af tøjet med et dampstrygejern.