Sådan kunne Ålborg se ud om 10 år

Aalborg bliver tit kaldt for nordens Paris, og det er ikke uden grund. Hvis man så på Aalborg for 20 år siden, ville man måske nærmere kalde det for nordens Tjernobyl. Byen er stadig præget af industri, men det kan ikke ses nært så meget, som det kunne dengang.

Der er sket en revolution i Aalborg, hvad angår kulturen, arkitekturen og sågar også infrastrukturen.

Men hvad spår fremtiden mon om? Det er ikke nemt at vide, men det vi kan kun gætte os frem til. Læs med her og bliv klogere på, hvordan Aalborg muligvis kunne se ud om kun 10 år.

Udvidet havnefront

Du kan allerede se det nede på havnen i dag. Der er masser af turister og fodgængere, der går i de udendørs arealer, der grænser lige ned og parallelt til den smukke fjord. Du kan nyde sommerens solstråler der, hvis du gerne vil være i parken, der også er blevet anlagt dernede.

Aalborg kommer nok i høj grad til at føles mere forbundet om 10 år. Det vil altså sige, at de forskellige kvarterer ikke kommer til at være så anderledes, og byen lidt flyder i sig selv på den gode måde.

 

Arkitektoniske vidundere ad libitum

Det kan du med garanti opleve i Aalborg snart. Der er de seneste år blevet taget rigtig mange initiativer til nye byggerier i Aalborg, og det er ikke bare kedelige kontorbygninger – det er bygninger med integritet og personlighed.

Du kan for eksempel se på Musikkens Hus. Det kommer der nok til at være meget mere af snart.

Måske kan vi også begynde at se diverse stålkonstruktioner blive opført omkring i Aalborg – både som starten på nye bygninger, men også som selvstændige projekter. Stålkonstruktionerne kommer nok højst sandsynligt til at være placeret omkring Kennedy Arkaden eller området bag. Ved de gamle skinner til togstationen er der et kæmpe potentiale til stålkonstruktioner og nye projekter.

Vi kan kun spå om fremtiden

Det kan aldrig vides sikkert, hvordan fremtiden kommer til at se ud for vores Aalborg. Men der kommer i hvert fald til at være tryk på de næste par år. Det er næsten uanset om det gælder stålkonstruktioner af forskellig slags, ny infrastruktur eller noget helt tredje. Måske får vi den tredje limfjordsforbindelse, så det kan være, at vi kan få nogle helt andre trafikforhold inde i byen af den ene eller anden grund.