Sådan kommer du igang med løbetræningen!

Når ud skal i gang med at løbetræne, så er det ikke bare sådan lige. Det kræver noget udstyr og det kræver vilje. Mange synes det er forfærdelig at løbe, fordi det er kedeligt, og fordi man får pulsen højt op, hvor det nærmest bliver ubehageligt! – Men hvor der er vilje er der lyst! Så hvis du gerne vil igang med at løbe træne, så er der håb forude. Alle kan løbe, og det kræver blot teknik og træning. 

Ha’ styr på udstyret! 

Når du skal løbe, så er det vigtigste: dine sko! Du kan ikke løbe i dine kondisko du bruger til daglig. Løbesko skal have mere støtte, for ellers ender du med at få skader, og det kan mærkes i din lænd og din ryg. Så selvom løbesko koster meget, så er det simpelthen guld værd for dig selv og dit helbred. Dertil er det også vigtig, at de sidder godt fast på foden, og at de er rare at løbe i. Du kan rådføre dig med en specialist indenfor området. 

Start blødt ud

Hvis du er bange for at du ikke kan klare det, så tro om igen. Der er lavet guides helt ned fra begynder-stadiet af. Så det starter med at du skiftes vis løber og går. Der er ikke noget pinligt eller forkert i at stoppe op og gå lidt, for at få pusten. Det er en del af at skabe en kondition. Og hvis du starter helt fra bunden af, så er der kun gode udsigter i sigte. 

Løb er godt for din helbred

Når du begynder at løbe, så kan du hurtigt begynde at se, og at mærke en forskel på din krop. Her gælder det især dine ben. Du vil danne muskler i denne, og det det stramme din numse, dine lår og dine læg sammen. Så du kan godt forvente at få nogle stramme stænger til sommer! – Desuden er det sundt at få hjertet op at galopere, selvom det kan virke ubehageligt nogen gange. Man skal huske på, at hjertet også er en muskel, og det skal også aktiveres for at forbedre sig og blive stærk!. Du mindsker din risiko for hjerte-karsygedomme. Men hvis du er oppe i alderen, eller har andre fysiske udfordringer, så er det altid en god ide at starte med at blive undersøgt af lægen, for at gå grønt lys til at gå igang med løbetræningen.