Sådan klæder du dit barn på til barnedåben

Barnedåben er den første store begivenhed, udover selve fødslen, i baby og forældres liv sammen. Det er dagen hvor man inviterer hele familien, vennerne og andre som man kender, til at være med til at fejre ens babys og navngivning. Barnedåben er en stor tradition i Danmark og noget som stort set alle har været med til. Af samme grund, har mange familier også en dåbskjole, som går i arv, men hvis din familie ikke har en dåbskjole, så skal man have fundet et andet outfit til sin baby, når det skal døbes. Det er ikke sikkert at man ved hvad der går og hvad der ikke går – der er jo trods alt tale om en begivenhed der foregår i en kirke. Heldigvis er det noget de færreste kirker går op i, så der er forholdsvis frie hænder, til at klæde sin baby som man synes. I denne artikel kan du dog på et par gode tips og råd, så du kan gøre baby klar til dagen.

En sød kjole er altid et hit

Hvis din baby er en pige, så er en smuk lille kjole noget at det mest bedårende man kan forestille sig. Markedet for babytøj er enormt, så det er bestemt muligt at finde en sød lille kjole til jeres lille pige, som hun kan have på til barnedåben. Den behøver ikke engang at være hvid, men hvis man gerne vil være en smule traditionel, kan det være en fordel at finde en sød hvid kjole, som jeres lille pige kan have på i kirken.

Et lille bitte jakkesæt

Hvis jeres lille guldklump er en dreng, har i også flere forskellige muligheder. Man kan for eksempel starte traditionen med en dåbskjole selv og få en kjole syet ved en skrædder, som i så kan lade gå i arv. Det er dog ikke alle der ønsker deres lille dreng skal bære en dåbskjole. Her kan man eventuelt finde et lille jakkesæt til babyer, som både kan være et stilfuldt og sjovt outfit, til jeres lille søns barnedåb. Hvis I har brug for mere inspiration eller idéer, så kan i finde det på https://babyraad.dk/ hvor i også kan læse mange andre artikiler om livet med baby. Når det kommer til jeres drengs outfit, så er det helt op til jer, indenfor rimelighedens grænser. Selvom far sikkert synes det kunne være sjovt, så er fodboldtrøjer og supermandkostumer no go.