Sådan indretter du dit barns børneværelse

Indretning af et børneværelse kræver, at der tænkes ind at værelset både skal kunne rumme ro og hygge, og samtidig invitere barnet til kreativitet og fantasifuld leg. Derudover vigtigt at det er indrettet så forældrene også syntes at det er flot.

Gode ting at anskaffe til børneværelset

–        Tremmeseng

Alt afhængig af om i vælger at sove sammen eller flytte jeres barn i egen seng, så er en god tremmeseng god at have på børneværelset. Hertil kan det være en god ide at købe en sengerand, som beskytter og skærmer barnet natten lang. Derudover kan en sengehimmel gøre det ekstra hyggeligt og trygt for barnet når det lægges i seng, måske også med en uro som det kan ligge og kigge på.

–        Pusleplads

Puslepladsen er uundgåelig når man snakker om ting der skal anskaffes til børneværelset. Her skal bleskift, af- og påklædning og pleje foregå, så det vil være rart at have plads til både plejeartikler, bleer og tøjopbevaring. Derudover vil et blødt rengøringsvenligt pusleunderlag være ideelt. Derudover kan det være en fordel at anskaffe noget som din baby kan kigge på, mens den pusles.

–        Lamper

Det er essentielt for at skabe ro og tryghed for dit barn når det skal sove, at der er den rette belysning. En børnelampe vil derfor være en god ide at anskaffe til værelset. En børnelampe kan tjene flere forskellige formål. Det kan være en fin og dekorativ loftslampe. Det kan være en natlampe, som bruges hvis barnet ikke skal sove i bælgravende mørke. Oftest vil denne slags lamper ikke give den store oplysning af rummet, men blot fungere som et lille lys tændt, der giver en form for ro og sikkerhed til dit barn. Der findes et bredt udvalg online på de fineste børnelamper, der kan skabe den helt rigtige stemning på den lilles børneværelse.