Rejs tilbage i tiden i Århus

Den Gamle By er beliggende i Aarhus’ centrum. Her kan man tage på en tidsrejse tilbage i tiden og besøge gamle forretninger og huse der er blevet genopført. Den Gamle By er verdens første museum for byernes historie. Her kan man komme på et levende museum og gå på opdagelse i en dansk by fra 1864, 1927 og 1974. Forskellige museer er også en del af Den Gamle By hvor man blandt andet kan se billeder af hvordan Aarhus har set ud og forandret sig gennem tiden frem til nu. Bygningerne, hestevognene og de ansatte der er iført historisk gammelt tøj, giver en autentisk følelse når man bevæger sig rundt i byen. Få mere info om byen her.

En storby med meget natur

Aarhus er Danmarks næststørste by, men selvom man befinder sig i en storby med omkring 300.000 indbyggere har byen også en masse arealer med idyllisk natur. Dyrehaven er byen et besøg værd. Her finder du et stort skovområde hvor man kan nyde sin madpakke eller kop kaffe, mens de mange rådyr frit går omkring. Tæt på Dyrehaven er også den Uendelige Bro på stranden. Broen er cirkelformet, som samtidig med at være badebro, er et kunstværk. Et andet idyllisk naturområde er Botanisk Have som ligger i centrum af Aarhus. Hvis ikke vejret er til en spadser tur, ligger Væksthusene placeret i Botanisk Have. Her er gratis adgang, hvor man bla. kan gå på sommerfulgejagt.

Regnbuen over Aarhus

Aros er et kunstmuseum og med sin ikonske Regnbue stråler det op i bybilledet med dens mange farver. Bygningen er stor og har mange forskellige udstillinger året rundt. På toppen af bygningen finder man Regnbuen som er et spektakulært kunstværk af den dansk/islandske kunstner Olafur Eliasson. Regnbuen er blevet et vartegn for Aarhus, og når man går rundt i den cirkelformede 150 meter lange og tre meter brede rundgang udført i glas, får du en helt fantastisk udsigt ud over byen.