Planlæg en billig grupperejse

Står du og skal til at tilrettelægge og planlægge noget i retning af en studietur, en klassetur, en tur med en større vennegruppe eller egentlig bare en hvilken som helst form for gruppetur, har vi her samlet nogle tips til, hvordan sådan en bliver så billig som muligt, uden at I skal gå voldsomt meget på kompromis med komfort – og slet ikke oplevelser.

Kør i bus

Hvis I skal på en billig ferie til udlandet, er fly mere eller mindre et no-go fra starten af. Der er ikke mange stordriftsfordele at finde her. Det er der til gengæld, hvis du lejer en bus til turen. Hvis enten du selv eller en medrejsende har buskørekort, er det jo oplagt bare at leje en bus (tjek dog lige forsikring) og så selv køre. Lej en bus med chauffør, hvis du ikke er så heldig at have en chauffør gruppen, eller bare ikke har lyst til, at ansvaret ligger på dine eller dine medrejsendes skuldre. Og når du dividerer prisen op med deltagerantallet, er det sikkert helt fint og acceptabelt at bruge lidt på en chauffør. De plejer også at være hyggelige at sludre med.

Vandrerhjem er både billigt og godt

Selvom vandrerhjem i udgangspunktet, og nærmest i deres essens, er ret skrabede, betyder det ikke, at de giver dig og de andre en dårlige ferieoplevelse. Ingenlunde. For på en sovesal (som I i øvrigt nok ikke kommer til at opholde jer særligt meget på) er der både plads til at lære hinanden rigtigt godt at kende, og fyre en joke (eller en prut, hvis du vil være upopulær) af, og eventuelt at få venner fra andre lande. Undertegnede vil i i hvert fald personligt i mange tilfælde foretrække at sove på diverse backpacker-hostels frem for hoteller – selv, hvis de kostede det samme. Hav en god og billig tur! Øverst på formularen

Nederst på formularen