Opladning af elbil hjemme

Hvis du har en elbil, er det smartest at oplade den hjemme i garagen eller carporten. Her er du tæt på ladeboksen, og du kan bruge den, lige når du vil.bMen hvordan ser det ud med den økonomiske side af sagen. Kan det betale sig at investere i sin egen ladeboks eller ladestander? Det afgørende for, om det kan betale sig at oplade din elbil hjemme, er selvfølgelig prisen på kWh. Hvis du kigger på de variable elpriser, der er i Danmark lige nu, kan det godt svare sig at investere i sin egen lade boks. Priserne på opladningen bliver nemlig ikke ved med at falde – tværtimod. Så jo hurtigere du investerer, jo bedre vil det være for dig økonomisk set. Læs mere om opladning af elbil hjemme.

Hvad koster en lade stander til elbil

Hvor meget en opladning koster, afhænger selvfølgelig af, hvor mange kWh din elbil bruger. Men som udgangspunkt ligger prisen på opladningen ved 2,40 kr. pr. kWh. Det er dog muligt at finde rabat på opladningen, hvis du benytter en app eller et website til at booke tid til opladningen. Opladningen af elbilen tager typisk mellem 4 og 6 timer, alt efter bilens batterikapacitet. Hvis du ikke vil have et abonnement, men blot betale pr. opladning, ligger prisen på 5,50 kr. pr. kWh. Dette er dog kun gældende, hvis du oplader med en hastighed på 7 kW eller derover. Oplader du med en lavere hastighed, bliver prisen højere. For eksempel vil det koste 11 kr. at oplade din elbil i seks timer ved en hastighed på 3 kW.

Besøg siden og lær mere om de forskellige lade priser af elbil

Hvis du vil have en mere intelligent løsning, når det kommer til opladningen af din elbil, kan du overveje at investere i en lade stander med wifi. Med denne løsning kan du nemlig styre opladningen fra din telefon eller computer. Du kan blandt andet vælge, hvilken strømpris der skal gælde for opladningen, og hvornår den skal starte og slutter. Dette er især smart, hvis du vil undgå at betale dyre summer for strøm o i stedet kunne spare penge i længeden på den lange bane.