Neeeeeej! Ikke igen!

Vi har alle været der. Om det har været med en lommelygte i den mørke kælder en december aften, eller undrende over at mikroovnen aldrig bippede. Af og til sprænger der en sikring, og vi kan vist alle blive enige om, at det aldrig er på et godt tidspunkt. Man er efterhånden så vant til at alting bare fungerer, at det eneste man har lyst til i sådan en situation, er at gå i seng og håbe på, at alt er godt igen i morgen. Her kommer et par råd.

Undersøg og opsøg

Hvis fænomenet ikke normalt er noget, I oplever derhjemme, kan I undersøge, om der er strømafbrydelse i jeres område eller by. I så fald er der ikke så meget andet at gøre end at gå i seng og vente på, at der er styr på det igen. Men der kan også være andre ting galt. Typisk kører jeres stikkontakter på forskellige sikringer, så de ikke alle trækker strøm fra den samme. Hvis alle hårde hvidevarer er koblet op på samme, kan I næsten være sikre på, at det går galt, når det hele kører. Men hvis I oplever, at det ikke hjælper at skifte sikringerne, er det med at kontakte en elektriker. Se for eksempel Midtjysk El Center, som tilbyder elektriker hjælp til alverdens problemer.

Søg dem der ved noget om det

Det handler om at finde de bedste løsninger, så jeres elforbrug ikke bliver et problem. Derfor er det altid en god idé at få hjælp af professionelle hænder og øjne, hvis I ikke selv umiddelbart kan spotte problemet. Der er en god grund til, at I har en hovedafbryder, og det er en dårlig idé at begynde at lege med den, hvis den er gået af. Ring i stedet til den rigtige elektriker og vid, at det nok skal løse sig.