Når du ikke får nok naturligt D vitamin

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er rigtig mange, der ikke får lige så meget D vitamin ad den naturlige vej, som de burde. Det skyldes blandt andet, at vejret i Danmark ikke altid lover mest sol, og derfor kan det være svært at få lov tat mærke de lune stråler på kroppen i mere end kort tid ad gangen.

Og det er ærgerligt. D vitamin har nemlig flere gode egenskaber, der sørger for, at du kan have et generelt sundere helbred.

Alle bør tage D vitamin i vinterhalvåret

Men heldigvis for dig er det muligt at købe dig til D vitamin. Det er noget, der gør sig gældende i for eksempel tablet form. Du kan finde dem hos Danmarks måske største, online apotek; apopro.dk.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at alle voksne og børn fra 4-års alderen tager et tilskud af D vitamin på daglig basis i vinterhalvåret. Det vil sige fra oktober til april. Og både Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen anbefaler, at forældre også bør give deres mindre børn D vitamin hele året rundt, indtil barnet fylder 4 år.

Både børn og voksne bør få 10 mikrogram D vitamin hver dag.

Tag dem med et måltid

D vitamin er et fedtopløseligt vitamin. Derfor er det vigtigt, at du tager det i forbindelse med et fedtholdigt måltid mad. Det kan for eksempel være aftensmaden, som ofte er det største måltid, vi indtager hver dag.

Så hvis du gerne vil gøre noget godt for både din krop og dit sind, så bør du sørge for at hele familien får et kosttilskud af D vitamin på daglig basis. For dig handler det således bare om at finde frem til det rette produkt, som passer bedst til jer. Det kan for eksempel være i form af tabletter eller dråber, og det kan være til børn og voksne.