Mode for teenagers spiller en vigtig rolle

For teenagere er mode først og fremmest et socialt statement. Det er et ydre udtryk for deres jævnaldrende og resten af verden. Mode giver også teenagere en følelse af identitet ved at signalere, hvilken “gruppering” de tilhører. Det kan også signalere en mere selvstændig eller inkluderende personlighed.

Udtryk for identitet

Det er vigtigt at lade sin teenager vælge, det tøj, de ønsker at tage på.

En stor del af overgangen fra barndom til ungdom er at lære at træffe beslutninger og håndtere nyt ansvar. Teenagere lærer at udvikle deres personlige stil i denne periode. Med dette er eksperimentering bundet til at forekomme. Ikke alene er, hvordan du klæder dig, en stor komponent i, hvordan dine jævnaldrende opfatter dig, det er også en afgørende grænse for at udforske ens identitet.

Så hvis en teenager ønsker at tage noget farverigt tøj på, så lad dem det og hvis personen ønsker at tage noget simpelt på herunder en hound jeans med en simpel trøje, så lad dem det. Det er vigtigt at lade dem træffe egne valg.

Tøj er mere end bare et udseende

Det er vigtigt at give din teenager lidt frihed, uanset om det er at tage dem med på indkøb, give dem lommepenge til at handle på egen hånd, eller at opmuntre dem til at få et deltidsjob for disse penge.

I den tidlige teenageår kan de afvise tøj, du køber til dem, simpelthen fordi de vil udforske deres helt egen stil. At tale med din teenager om, hvilke typer tøj de kan lide, er en fantastisk måde at vise dem, at du holder af deres verden, samtidig med at du sparer penge ved at undgå at købe noget, de ikke ønsker at bære.

Man skal naturligvis sætte en grænse, men begræns dem ikke, hvis det er noget de ønsker.