Misbrugscentre – vejen ud af dit misbrug

For at komme ud af et misbrug, er det første skridt at erkende, at man har et problem. 

Det kan godt være svært selv at se, hvornår man er i et aktivt misbrug. Ofte er det venner eller familie, som påpeger det og udtrykker deres bekymring.

Hvis du ved, at du har et misbrug, så er det vigtig at få professionel hjælp. 

Den bedste ide er at kontakte det nærmeste misbrugscenter, så du kan komme i behandling hurtigst muligt. 

Hvad betyder det at have et misbrug?

Måske tænker du, at du selv har kontrol over dit misbrug og kan komme ud af det på egen hånd. Det er dog utrolig sjældent, at man selv kan behandle sit misbrug.

Når man har et misbrug, så har man en stor afhængighed til for eksempel alkohol eller stoffer. Når man ikke indtager dem, så døjer man med abstinenser, og disse kan være næsten umulige at ignorere. 

Misbrug kan lede til mange sociale problemer, man kan komme til at forsømme sin skole og arbejde, og man kan gøre stor skade på sig selv. 

Søg hjælp på misbrugscentre

I Danmark findes der mange misbrugscentre spredt ud over hele landet. Misbrugscentre er til for dig, som gerne vil ud af dit alkohol- og stofmisbrug. 

Den eneste rigtige vej er med hjælp fra en professionel sundhedsperson.

Du kan starte med at tage en gratis og uforpligtende snak med Behandlingscenter Stien. Behandlingscenter Stien har flere års erfaring med alle typer og grader af misbrug, og de står klar til at hjælpe dig. 

Det første skridt

Når du har erkendt, at du har et problem, så skal du ringe til et misbrugscenter. I samarbejde med en fagperson får i lagt et behandlingsforløb, som effektivt kan hjælpe dig ud af dit misbrug. 

Behandlingscenter Stien er behandlingen 100% anonym. Du behøver ikke opgive hverken navn eller CPR nummer. Det eneste du skal have er et gyldigt sygesikringskort. 

Misbrugscentre virker

Der er altid en vej ud af dine problemer. Selvom dit forbrug af alkohol eller stoffer virker fuldkommen håbløst, så kan du få den hjælp, som du behøver. 

Misbrugscentre, som Behandlingscenter Stien, er åbne for alle. Du behøver ikke have en svær afhængighed, før du kan komme i behandling. 

Misbrugscentre kan også hjælpe dig, hvis du blot gerne vil skære ned på dit alkoholforbrug, eller hvis du som pårørende har brug for vejledning.