Klassisk, men super fedt brætspil

Brætspil kan noget særligt. De kræver 100 procent koncentration og dedikation. Det kan give gode oplevelser, og skaber specielle bånd mellem deltagerne.

Hvad er et brætspil?

Definitionen på et brætspil er, at det er et spil, der afvikles med brikker eller lignende komponenter. Normalt placeres disse på en afgrænset overflade, normalt et bræt. Brættet er unikt og anderledes fra spil til spil. Udtrykket brætspil har udviklet og dækker nu også over andre fysiske spil, der ikke nødvendigvis har et bræt.

Hvad kan brætspil

At spille brætspil der findes fysisk i virkeligheden kan noget helt specielt. Det er en meget social ting, som kan opbygge et specielt bånd mellem deltagerne. Det giver noget at kunne kigge hinanden i øjnene. Desuden er det en anerkendt ting, at man via brætspil kan få stor indlæring. Både af faglige ting, men også af sociale kompetencer. Og så er det selvfølgelig underholdningen i at spille brætspil. Det giver mange gode timer.

Warhammer 40.000K

Warharmmer 40.000 eller blot Warhammer 40K er et brætspil udviklet i 1987 af Rick Priestley, der er en af de oprindelige spildesignere for virksomheden Games Workshops, der producerer spillet. Priestley er den primære forfatter til den første udgave af spillet og historien bag.

Spillet er som en blanding af science-fiction og af fantasy. Det er et miniaturekrigsspil med figurer lavet i plastik og metal. Warhammer 40K udkom i 2017 i udgave nr. otte, og har opnået enorm popularitet.

Universet omkring

Omkring brætspillet Warhammer 40K findes et helt univers af tilhørende ting. Du kan få tegneserier, romaner, noveller, lydbøger og meget andet med relevans til Warhammer 40K. Faktisk kan du leve det meste af dit liv i universet omkring Warhammer 40K. Og så er der de såkaldte codex, de beskriver de enkelte fraktioner og race i spillet med de specielle særtræk som de har i spillet.

Ingen lys fremtid

Modsat de fleste andre brætspil, film, serier og andet i underholdsningsindustrien, så er der ingen lys fremtid for menneskeheden i Warhammer 40K. I Warhammer 40K er det hele et dystert og mørkt sted. Et sted hvor mennesker kæmper for overlevelse og eksistens blandt dæmoner, fremmede racer plus også oprørere fra egne rækker.

Korte fakta om Warhammer 40K

Warhammer 40K udkom første gang i 1987. Det skal spilles af to eller gerne flere spillere. Det kan tage fra fem minutter til 30 minutter at opsætte spillet. Afhængig af hvor mange spilelementer, der benyttes i spillet. Et spil kan tage fra fire timer og opad. Ofte rigtig mange timer. Det er muligt selv at samle og male sine figurer og skabe sine egne chapter omkring spillet.