Hvorfor er vikingerne så populære?

Vikingerne, der er kendt for deres voldsomme togter og kampe, er overraskende nok blevet ret populære i det moderne samfund. En af grundene til denne genopblussen af interessen kan tilskrives succesen med tv-serier som “Vikings” og “The Last Kingdom” Disse serier skildrer både brutaliteten i vikingernes liv og deres komplekse kulturelle praksis og trosretninger. De fremhæver også ofte vikingernes dygtige søfartsevner og fokuserer på legendariske personer som den danske viking, Ragnar Lodbrog. Desuden har arkæologiske fund af forskellige artefakter fra vikingetiden og bopladser som dem, der blev fundet i L’Anse aux Meadows i Canada, vakt nysgerrighed om denne gamle kultur. Samlet set synes vores samfunds fascination af vikingerne at stamme fra en blanding af underholdning og historisk intrige. Uanset om det er gennem tv eller arkæologiske fund, synes vi at være tiltrukket af at forstå disse dygtige krigere og deres unikke levevis.

Vikingetiden var en speciel tid i historien

Selvom der igennem historien, har været mange fascinerende personligheder og folkeslag, som har bygget et imperium, så har vikingerne altid skilt sig ud fra de andre. Det skyldes måske at vikingerne var anderledes på en række punkter. For eksempel, så beskriver den arabiske rejsende Ahmad Ibn Fadlan, som var inspirationen til den populære film ”Den 13 kriger”, hans møde med vikingerne i positivt overraskede veninder. Blandt andet at de var høje og smukke, muskuløse og yderst renlige, modsat standarden fra den tid, hvor det at tage et bad eller vaske sig ikke var normen. En anden ting var, at vikingerne var før deres tid.

Vikingernes skibe var utroligt avancerede

En af de mest fascinerende ting ved vikingerne, var deres skibe. De bliver af mange moderne professorer og arkæologer, beskrevet som værende forud for deres tid, når det kommer til designet af deres skibe. Vikingeners skibe var udformet på en måde, som man aldrig havde set før i den tidsperiode, blandt andet med en flad bund uden køl. Selvom skibene havde en flad bund og ingen køl, så lå de utroligt stabilt i vandet, hvilket understreges af hvor langt ud i verden de nåede. En af grundende til dette design, var at ved at have en flad bund, kunne vikingerne fortsætte op ad floder, når de kom til kysterne på de lande, som de invaderede. Vikingetiden var en utrolig fascinerende tid og hvis du gerne vil vide mere om den, kan du besøge https://norsestyles.com/ og læse mere om vikingernes spændende kultur, mytologi og historie.