Hvem laver indlægssåler?

Indlægssåler bliver produceret i mange lande og er oftest baseret på mange års ekspertise og erfaring. Det vil være professionelle fysioterapeuter, statsautoriserede fodterapeuter, fodplejere og lignende uddannede, som står bag diverse indlægssåler hvad enten de er tilpassede indlægssåler eller en standard indlægssål.

Indlægssåler kan være lavet med forebyggelse som primære prioritet og/eller med et aflastende eller korrigerende formål. Et eksempel på en indlægssål, som er udfærdiget som standardsål af en fysioterapeut, men som BÅDE forebygger, korrigerer og aflaster er den patenterede og innovative indlægssål fra alignfootwear.dk, som produceres i Kina og forhandles online i 11 europæiske lande samt hos forhandlere i Danmark, Færøerne, Sverige og Tyskland.

Tilpassede vs. Standard – prisen og anvendelighed til forskel

Når man skal lave individuelt tilpassede indlægssåler, kræver det meget tid – og eftersom tid koster penge, vil sådanne indlægssåler ofte være dyrere end en standardsål. Det kræver nemlig, at der foretages analyser af løbestil og gang etc. for at man kan sikre sig en optimal indlægssål til den enkelte fod. Man begynder som regel med at lave en analyse ved at scanne fodens stilling og på samme tid evaluere kundens bevægelighed, stabilitet og styrke i hele kroppen.

For kunden er det vigtigt at vurdere, hvilket fodtøj han/hun ønsker at benytte de tilpassede indlægssåler i, da indlægssålerne kommer til at passe i netop dette fodtøj. Før man kan støbe de tilpassede indlægssåler, bliver hele kroppen og fødderne altså undersøgt og analyseret. Kroppens biomekanik, som viser hvordan kroppen hænger sammen i led og muskler og altså bevæger sig på såvel stående som i bevægelse og liggende, er vigtigt at have klarlagt, så man på den måde kan vide, om udfordringerne i fødderne stammer fra selve foden eller måske udspringer fra andre steder i kroppen. Efterfølgende vil opmåling af fødderne finde sted, så man kan indlægge f.eks. nødvendig støtte og support under svangen, i hælen etc.

En standardsål, som udover ofte at være meget tyndere end en tilpasset indlægssål og dermed langt mere anvendelig i alle former for fodtøj, kan være opbygget på mange forskellige teorier og praktiske erfaringer. Det vil også her være professionelt uddannede eksperter, som baseret på mange års teknologi og viden, producerer et standardprodukt, som rammer flest mulige personer og problemstillinger. Ved at masseproducere indlægssåler, kan man undgå det dyre tidsforbrug i individuelt tilpassede indlægssåler og dermed sikre en langt billigere pris på et par. Det betyder dog ikke, at effekten af at benytte sig af indlægssålerne nødvendigvis bliver mindre – til gengæld kan effekten blive helt optimalt, da man som tidligere nævnt har mulighed for at bruge indlægssålerne i langt mere fodtøj som f.eks. løbesko, støvler, almindelig sko og sandaler. Det har bl.a. den patenterede teknologi i indlægssålen fra alignfootwear.dk igennem en årrække vist os.