Hvad er interim management

Hvorfor vælger firmaer interim management som deres bedste løsning? 

Når du står i en mindre eller større krise i dit firma, hvad kan du så gøre? Mens du forsøger, at samle alle trådene, så er der sikkert en del af dig, der tænker, at det ville være fantastisk, hvis du fandt en hurtig kollega kandidat, der bringer den erfaring til dit firma, som du har behov for netop nu. 

I dagens Danmark, behøver det slet ikke længere at være fantasi eller ønsketænkning, at løsningen hurtigt kan findes. Muligheden findes nemlig indenfor noget, der hedder interim management og her forklarer vi lidt om, hvad det betyder og hvor nemt det pludseligt er at løse opgaver på ledelsesniveau, når det hele er lidt stramt. 

Interim management er den hurtige og effektive kollega løsning

Interim management er nogle ord, der er kommet frem i virksomhedsverden indenfor de seneste år i Danmark. At interim management kommer frem, betyder naturligvis, at det er noget som mange har fundet ud af, at de kan bruge til noget. Og det er netop også første fokus for dette koncept – det er brugbart i høj grad. 

Interim betyder “foreløbig” eller “midlertidig” og interim management betyder kort sagt, at du har muligheden for, at få en hurtig løsning på en midlertidig CEO, business controller eller anden kollega kandidat, når dit firma har brug for det. 

Din business controller kan findes, lige når du har brug for det

Med andre ord – så er interim management en meget erfaren professionel, som du kan ansætte for en kort tid for at løse et meget specifikt problem – hvad end det er en opgave, der ikke fokuseres nok på i firmaet p.t. eller der er sygdom, som presser firmaets produktivitet eller noget helt tredie. Dette kan være alt fra en business controller til regnskabschef til økonomiansvarlig. 

Hvad end grunden er, så har dit firma via en interim løsning for en periode fået en yderst kyndig person ansat i et tidsrum, hvor du og dit firma har brug for det. Så firmaet har en ekspert ledelsesperson med bred erfaring og knowhow, der kan ansættes i en kort periode for at løse det problem du har lige nu. En person, som kan give dig både rådgivning og løsning i et. 

En stor database af erfarne professionelle til dit firma

I Danmark har vi flere konsulenthuse, som eksempelvis Resources.dk, hvor man finder disse kyndige kandidater til sit firma. Her er erfarne og professionelle ledere nøje udvalgt til at kunne løse alle midlertidige og længerevarende problemstillinger. Derfor er det i dag meget nemmere og enklere, blot at kontakte konsulenthuse, for at finde den person, der kan hoppe ind og ud af sin virksomhed alt efter det problem, tid og løsning der forefindes. 

Tid er penge og løsninger tager tid, når man er for få til at komme frem til dem. Men sådan behøver det ikke at være, når interim management er på bordet.