Har du problemer med en sviende og brændende hals? Så læs med her

At have en sviende og brændende fornemmelse i halsen er ubehagelig. Der kan være mange grunde til, at du oplever denne fornemmelse. Det ses ofte hvis du er gravid, eller hvis du tager en type af medicin, der har dette som bivirkning. Her kan du få nogle tips til hvad du kan gøre, og hvad du ikke skal gøre, når denne fornemmelse indtræder. En ting er sikkert, det er ihvertfald ikke sjovt at have halsbrand, eller få sure opstød.

Hvad kan du gøre?

Der er en række ting du selv kan gøre. En god ide er at stå op eller sidde ned, når du får en brændende og sviende fornemmelse i halsen. Du skal ikke lægge dig ned, da det kan gøre det værre. Der findes også en række produkter, du kan købe, som hjælper på halsbrand og sure opstød. Du kan finde et stort udvalg på diverse apoteker. Så smut ned på dit lokale apotek og hør hvilke muligheder, der er til at hjælpe dig, af med den sviende og brændende fornemmelse. Du kan også tage et kig online, og se hvilke muligheder, der findes der. Du kan både få forskellige slags tyggetabeletter og brusepulver, så du kan finde det, der kan hjælpe dig bedst.

Kan det forebygges?

Halsbrand kan forebygges med et par ændringer i din kost. Du kan for eksempel vælge at undgå mad, der er svært at fordøje og samtidig meget fed mad. Så hvis det er noget du ofte døjer med, er det en god ide at indtage en lettere kost, med masser af fibre. En anden ting du kan gøre, er at undgå drikkevarer med et højt syreindhold, for eksempel sodavand og juice. At dyrke motion kan også hjælpe, du skal dog helst ikke dyrke motion, lige efter du har spist.