Har du en udfordring med alkohol? Få hjælp til det her

Får du lidt for mange procenter indenbords? Der er intet galt i at drikke et godt glas vin til maden eller i at få en øl i ny og næ, men nogle gange begynder det måske at tage overhånd. Det er en hårfin grænse, men måske du har spurgt dig selv – hvornår er man alkoholiker? Det er et spørgsmål, der ikke er helt simpelt at svare på, men når hverdagen begynder at virke uoverskuelig uden alkohol, bør du tænke over tingene – måske endda før det.

Alkohol er et giftstof. Det ved de fleste. Til gengæld kender langt størstedelen af den voksne befolkning også til den rus, den bringer, som kan medføre noget løssluppenhed og noget glæde og give en muligheden for at feste med frie tøjler for en aften en gang imellem. Det er noget af det, der har gjort det populært. Og der er en relativt stor drukkultur specielt blandt unge i Danmark. For nogle er det bare ikke kun til festerne, alkoholen kommer ned.

Få hjælp til at stoppe

Når først man er nået ud i at have et problem med alkohol, er det rigtigt svært at stoppe igen. Afhængighed kræver i langt de fleste tilfælde professionel hjælp for at blive afhjulpet. Heldigvis findes der rigtig mange gode tilbud til dig, der slider med alkoholmisbrug eller alkoholisme. Det kan være noget, der påvirker dig. Måske du har en familie, du gerne vil være der for. Det kan være svært, hvis alkoholen fylder for meget.

Hvis du har et mål om at blive ædru, så er det en stor anbefaling at tage fat i dem, der kan hjælpe dig på rette vej. Det giver dig muligheden for at komme godt ud på den anden side, så du kan se tilbage på et overstået kapitel og begynde at arbejde mod nye mål.