Har du brug for at tage kontrollen tilbage?

Mange mennesker kan godt lide at feste, og det skal der også være plads til. Men for nogen mennesker kan det blive for vildt og for meget. Og på et eller andet tidspunkt går det måske op for dem, at de er nødt til at tage kontrollen tilbage og for eksempel komme ud af deres stofmisbrug, hvis de har fået sådan et. Det er mange måder, hvorpå man kan gøre det. Og der er masser af hjælp at hente på den front, man er aldrig alene.

 

Forskellige former for behandling

På et tidspunkt kan man nå til den konklusion, at man har brug for hjælp. Den findes heldigvis, og der findes også forskellige former for behandling, så der skal nok være en, som passer til lige præcis dig, eller en du holder af. Hvis der er tale om et stofmisbrug, kan man få gratis behandling ved en kommunal institution, der går ind under reglerne i servicelovens § 101a for stofmisbrug. Derudover findes der forskellige elementer, som kan indgå i behandlingen. For eksempel socialrådgivning, terapeutisk behandling heri kan der indgå gruppeterapi, øreakupunktur, motion, pædagogisk støtte, hvis der er behov for det, kan man også få medicinsk behandling. Nogle behandlingssteder benytter kognitiv terapi, som har fokus på dine udfordringer, og hvad du går, og tænker om dig selv. Dette kan hjælpe dine tanker væk fra stofmisbruget og ind i en spiral af positive tankemønstre.

 

Er du pårørende til en person med et stofmisbrug?

Hvis en du kender går og kæmper med et stofmisbrug, rammer det som oftest ikke kun dem, men også alle de mennesker der er tæt på dem. Det kan derfor være utrolig svært og hårdt, at være pårørende til en person med et stofmisbrug. Selvom det er dem og ikke dig, der kæmper med stofmisbruget, kan du som pårørende stadig have brug for hjælp til at tackle det. Og det er hvad enten du er et barn, voksen, forældre, ven eller andet. Det kan være, at du har brug for at snakke med en, der har været igennem det samme som pårørende eller måske snakke med en, der har været igennem et misbrug. Uanset hvad du har brug for, er der også hjælp at hente som pårørende. Der findes en masse steder, hvor man blandt andet kan tilmelde sig pårørendesamtaler eller pårørendegrupper og spejle sig i hinanden.