Guiden til dig, som er forælder til et barn på spektret

Når man som forælder har et barn, som er anderledes, og som har specielle behov, kan det være svært i hverdagen. Der er mange ting, som andre ikke behøver at tænke over, som du skal overveje, og finde løsninger på. Det er en svær opgave, men det er i sidste ende altid det hele værd.

Der findes forskellige ting, som kan gøre hverdagen for dit barn lidt nemmere. Hvis du barn har svært ved at sove om natten, kunne en kugledyne måske være en hjælp. Med denne afgrænses kroppen, og der skabes tryghed. Dette kan måske hjælpe dit barn til en bedre søvn.

Forsikrer altid dit barn om, at det er okay at være anderledes

Som et barn med specielle behov kan man sommetider føle sig som om, at man er helt alene, og meget anderledes fra de andre. Dette er en følelse, som dit barn ikke skal stå alene med.

Det er for stort et pres at ligge på sine små skuldre, og det er derfor vigtigt, at du som forælder forsikrer dit barn om, at det er helt okay at være anderledes. På den måde vil du hjælpe dem til at forstå, at de er lige som alle andre, bare med andre udfordringer.

Hav tillid til, at det hele nok skal gå

Det er vigtigt, at du stoler på, at det hele nok skal gå med dit barn. Hvis du ikke gør, vil de kunne mærke det. selvom dit barn har vanskeligheder, som andre ikke har, betyder det ikke, at løbet er kørt. Det handler blot om at finder andre løsninger, og andre fremgangsmåder.

Bare fordi dit barn ikke har de samme vanskeligheder som mange andre børn, betyder det ikke, at de andre børn slet ikke har nogle – uanset hvad, skal det hele nok ende godt.