Guide: Hvad er stinkskabe egentligt?

Hvis du arbejder et sted, hvor der er et laboratorie, er der uden tvivl mange ting, der kan være lidt forvirrende, og som kan være lidt svære faktisk at forstå. Der findes nemlig uendeligt meget laboratorieudstyr, og det kan være lidt svært at holde styr på disse, samt faktisk forstå, hvad deres formål er, og hvad de bruges til. I denne guide kan du lære mere om stinkskabe.

Formålet med et stinkskab

På en arbejdsplads med et laboratorie, er sikkerhed noget, som er super vigtigt. Det er nemlig ofte giftige ting, som der arbejdes med – det er derfor vigtigt, både for arbejdspladsen, men i den grad også for medarbejderne, at sikkerheden er helt i top, så alt forløber sig, som det skal uden uheld.

Noget af det sikkerhedsudstyr, du vil finde i et laboratorie, er et stinkskab. Stinkskabe er et slags skabe med udsugning, som sørger for, at giftige damper og lignende ikke kommer i nærheden af medarbejderen, som står i laboratoriet. Dette skab har oftest en luge, som man kan åbne og lukke efter behov. De er en stor del af sikkerheden, og er vigtige i et laboratorie, som arbejder med giftige stoffer.

Sikkerhed skal være førsteprioritet

Når man har et laboratorie på arbejdspladsen, er sikkerheden det, der skal være førsteprioritet. På den måde sørger man nemlig for, at både medarbejdere, men også arbejdspladsen forholder sig sikker. Der er også andet end disse stinkskabe, som man har brug for, for at få den ultimative sikkerhed.

Det er sikkert ting, som du allerede kender – for eksempel noget som gode sikkerhedsbriller, som beskytter øjnene, når man arbejder. Derudover er det også vigtigt med handsker, så forskellige ting ikke kommer i kontakt med huden. Uanset hvad, er det vigtigt, at disse ting er i laboratoriet, så sikkerheden altid er helt i top.