Forbedr din boligs vandkvalitet med blødgøringsanlæg

Heldigvis kan man prise sig lykkelig for, at vi har rent drikkevand i Danmark. Dog kan mange nikke genkendende til, at de har hårdt vand derhjemme. Det kan være irriterende på mange forskellige punkter. Hvis du er træt af hårdt vand med en masse kalk – både i forhold til drikkevand, hyppig rengøring og meget andet, findes der muligheder for at slippe af med dette. Læs med her, og bliv klogere på hvordan du kan forbedre din boligs vandkvalitet. 

Hvad er et blødgøringsanlæg?

Man vil opnå mindre kalk med blødgøringsanlæg og dermed blødere vand. Men hvad er blødt vand egentlig? I blødt vand findes der kun lidt eller ingen kalk. For at komme af med kalken i dit vand, kan du få opsat et blødgøringsanlæg. Det er en maskine, du får sat op i forbindelse med dit vandanlæg, hvorefter anlægget vil fjerne kalken ved en såkaldt ionombytter. Alle calcium- og magnesium-ionerne bliver fjernet samtidig med at vandet desinficeres med en bestemt form for salt. På den måde får du silkeblødt og kalkfrit vand. 

En nemmere hverdag

Et blødgøringsanlæg har flere fordele. Først og fremmest er det en god investering til renere drikkevand. Vandkvaliteten forøges, og der er færre bakterier i vandet, fordi kalken er fjernet.  Desuden opnår du en nemmere rengøring, da du for eksempel ikke behøver afkalke din elkedel, kaffemaskine og vaskemaskine. Samtidig behøver du heller ikke afkalke din bruser, badekar og fliser, da det vil være slut med kalkskjolder. På den måde sparer du rengøringsmidler og opnår en stor fordel ved, at skulle foretage dig mindre af den slags lavpraktiske gøremål. Du vil også få brug for mindre sæbe til din opvaske og – vaske-maskine. På den måde sparer du både dig selv og miljøet.

Lidt ekstra luksus

Når du vasker dine håndklæder, vil de blive lækre og bløde ved kalkfrit vand. På den måde kan du starte med at forkæle dig selv med et bad, hvor vandet gør din krop blød, og du nærmest kan lave en hjemlig wellness. Samtidig er mindre kalkindhold i vandet også godt for dit hår, da det bliver blødere. Du behøver heller ikke at bruge lige så meget sæbe og shampoo, når du er i bad. En lille ekstra wellness i sig selv er, at du sparer din krop for rengøringsarbejdet, da der ikke vil sætte sig kalkskjolder på brusearmatur samt fliser.