Få ryddet ud

Nu tænker du måske snart på at få din have forårsklar. I tråd med det kunne det være, det også åbnede op for den mulighed at få ryddet op i, hvad du får brugt eller ikke brugt derhjemme. Det kan være en sjov aktivitet at have en bod oppe ude foran huset, hvor lokale kunne komme forbi, snakke og eventuelt gøre et fund. En stand på et loppemarked kunne også svare sig, hvis du finder en del, du ikke har brug for mere, og vil give videre til et nyt hjem. Uanset hvad kan det være en god idé, hvis du giver dig i kast med at rydde ud at tage det rum for rum. Det kan medvirke til, at det bliver mere overskueligt.

Har du tøj, du ikke bruger?

I blandt andet Høje-Taastrup kommune har Røde Kors butikkerne brug for al det genbrugstøj, de kan få ind. Tøjet skal blandt andet bruges til de ukrainske flygtninge, der er kommet til Danmark over det seneste stykke tid. Så i så fald, du finder noget, du ikke kan bruge mere, er det hvert fald en mulighed at tage ned i din lokale Røde Kors butik, og donere det. Samtidig giver du så også en hjælpende hånd.

Motiver dig selv til at rydde op

Det skal ikke være en sur pligt at rydde op. Imens du rydder op, kan du sætte din yndlings musik på, og få energi. Du kan også sætte en lydbog på eller en podcast. Når du går i gang med at rydde op, kan det være en god idé at sætte etiketter på ting, og generelt holde det i systemer, da det er med til at øge overskueligheden, og næste gang du skal rydde op. Du kan også tænke i nye baner, hvordan du vil indrette dit hjem, og have det sjovt med det.