Få et mistænkeligt modermærke fjernet af en speciallæge

Hvis din hud er spækket med modermærker, hvor ét af dem her på det seneste er begyndt at se lidt mærkeligt ud, var det nok ikke en dårlig idé at lade en hudlæge se på det. Vælger du at kontakte en speciallæge til at se på et modermærke, er det oplagt at lade lægen tjekke ikke blot modermærket, du mistænker for at have udviklet modermærkekræft, men også modermærker, du ikke selv kan se.

Tal med en speciallæge om fjernelse af modermærke

Selv når modermærkekræft ikke er blevet diagnosticeret med vished, kan selv mistanken om kræft berettige kirurgisk fjernelse af et modermærke. Tal med en speciallæge, hvis du ønsker at vide, om fjernelse af et modermærke giver mening i dit tilfælde. Fjernelse af et modermærke er en ret simpel operation. Modermærket fjernes med en skalpel under lokalbedøvelse, hvorefter huden sys lukket.

Glem ikke det efterfølgende kontrolforløb

Efter fjernelse af et modermærke kan du aftale et kontrolforløb med speciallægen, så du får et klart svar på, om der er behov for at gøre mere ved det opererede område. Hvis en laboratorieanalyse af hudforandringen efter operationen når frem til, at det godt nok var modermærkekræft, du var ramt af, er det så meget desto vigtigere, du tropper op til kontrol hos en hudlæge med jævne mellemrum.

Også akne kan en hudlæge gøre noget ved

Nu er det ikke kun mistanken om farlige ting som hudkræft, der kan berettige, at du tager fat i en hudlæge. Også hvis du bare døjer med akne, der ikke som sådan er farligt for dit helbred, kan det give mening at kontakte en speciallæge. For ved akne findes der også behandlinger at gøre brug af for at få bugt med skavanken. Fx kan bakteriehæmmende cremer, lysterapi og peelinger anvendes.

Døjer du med uperfektheder i huden? Kontakt en hudlæge – de kan hjælpe.