Få dit barn til at nyde det mere at være udendørs

Børn er lige så meget individer, som voksne er det, og derfor kan man ikke regne med, at ens eget barn er vild med at opholde sig udenfor i naturen, hvis naboens barn elsker det. Men ønsker du for dit barn, at det får mere frisk luft, er der måder, hvorpå du kan gøre det udendørs miljø mere tiltrækkende.

Tag længere ud end til villavejen

Hvis det længste, I generelt bevæger ud, er til den anden side af hækken blandt de andre huse på villavejen, kan det blive en smule kedeligt for din søn eller datter at opholde sig udendørs. Det kan kræve, at I sammen finder på nogle sjovere og mere spændende aktiviteter i jeres by, hvis du vil have dit barn til at nyde at være udenfor.

Er I fra Ishøj, kan du først og fremmest muligvis finde Ishøj Netavis interessant at læse nyheder på, men du og dit barn kan også få en masse fælles oplevelser i jeres nærområde. I Ishøj finder I eksempelvis ”Oscar Under Broen”, som forestiller en kæmpe af træ, der sidder under en bro i Ishøj. Dette kan bidrage til at gøre gåture begejstringsfulde for børn, fordi det virkeliggør eventyr og for eksempel bringer historien om De Tre Bukke Bruse tættere på virkeligheden.

Gør haven attraktiv for en barnesjæl

Ved at gøre haven til en legeplads, kan du motivere dit barn til at finde grinet og legelysten frem derude. Du kan for eksempel sætte en trampolin eller et legestativ op samt købe kridt, som de fleste børn nemt kan opfinde lege med.

Skab rare associationer

Børn kan typisk godt lide at gøre ting, som de har hørt eller set andre synes om. Fortæller du dit barn en godnathistorie om børn, der morer sig i naturen, vil dit barn måske hellere selv ud i den.