Er far jokes egentlig sjove?

Der er en dle debat om om far joske er sjove. Nogle mener at det der gør en far joke til en far joke er, at den nettop ikke er sjov.

Mens andre, måske mest fædre, mener at det er det sjoveste i verden. Her undersøges nogle far jokes, og der kigges, på om de faktisk er sjove. Dad jokes er nemlig noget for sig.

En punny pun

En pun er et ordspil, og det er tit det, dad jokes handler om. Nogle mener tit at de er plat, fordi ordspillene er plat. Det er derfor der er nogen der har noget imod far jokes.

Et eksempel på far jokes er følgende: ”did you hear the roumor about the butter?”. hvorefter der bliver svaret: ”well i’m not going to spread it”. Her er joken at af ”to spread the btter”, er at smøre en mad på engalsk.

Udover det, ville nogen sige, at joken fungerer dårligt, fordi den ikke rigig giver mening udover punnen.

Det kunne også være noget som: ”what did the ocean say to the beach?”. Her er svaret: ”nothing, it just waved”. Igen er joken ikke båret af andet end en pun. Joken er ret lige til, og er ikke så komliceret. Måske er det derfor der er mange der ikke synes den er sjov.

Der tegner sig også helt klart et møsnter. De minder meget om hindanden, når man tænker over det. Derfor er det en god ide at overveje, hvorfor nogen kan blive ved med at sige jokes der minder om hindanden, og stadig synes at de er sjove.

Er det dad joken, der er joken?

Det er en god ide at se på, hvad det egentlig er med de dad jokes, for synes fædre hlet alvorligt at de er sjove?

Måske, måske ikke. Man kunne faktisk nemt forestille sig at jokene måske handlede om noget andet end selve joken, nu hvor den ikke er sjov. Det kan jo være at joken faktisk ikke bliver lavet for jokens egen skyld. Måske bliver den lavet for at den der hører den skal reagere på en anderledes måde.

Mange fædre kan lide at drille deres børn. Det kan være at der er noget om at det her faktisk ikke hadler om dad jokes, men om at drille den der hører på den. Det er bare en teori, men måske kan der være noget om sagerne. Du kan jo prøve at grine næste gang din far fortæller en dad joke.