En sygdom der kan resultere i hårtab

Hårtab kan ske for alle mennesker, uanset alder og køn. Der kan være mange forskellige grunde til, at man begynder at tabe sit hår. Hvis man taber sit hår, kan man få forskellige hovedbeklædninger til hovedet, da det er vigtigt, at man beskytter hovedbunden mod kulde og solens stråler. Det kan være hårdt og svært at forstå, hvis ens hår begynder at falde af.

En af årsagerne kan være Alopecia. Men hvad er alopecia? Det er en uforudsigelig sygdom, der kan ramme både mænd og kvinder i alle aldre. Det er en hudsygdom, hvor kroppens eget immunforsvar angriber hårfolliklerne. Det betyder, at hårets vækstcyklus går i stå, hvilket vil resultere i, at håret vil begynde at falde af. Sygdommen findes i forskellige variationer, hvor pletskaldethed er den mest udbredte. 

Kontakt en hudlæge

Hvis man har fået hudsygdommen alopecia, vil den ofte begynde med et punktvis hårtab på hovedet, men hårtabet vil dog variere hos den enkelte, hvor det ramte område kan ændre størrelse og omfang. Man kan både tabe alt hår på hovedet, men det kan også ramme hele kroppen. Hvis man skal diagnosticeres med sygdommen alopecia, så skal man til hudlæge, hvor blodprøver vil kunne udelukke andre sygdomme. Der findes forskellige former for alopecia, hvor nogle af formerne er mere sjældne end andre.

Hvem bliver ramt af alopecia?

Dem der oftest bliver ramt med alopecia, er de personer, som er i slægt med mennesker, der har diabetes, lupus, sygdom i skjoldbruskkirtlen, cøliaki eller atopisk eksem. Det er ligegyldigt, om man er mand eller kvinde, fordi sygdommen rammer uanset køn. Derudover rammer den også alle aldre, hvor de første tegn på sygdommen vil udvikle sig før eller i 20-årsalderen. Det kan være svært at sige, hvorfor man bliver ramt af alopecia, men den genetiske baggrund er typisk den bestemmende faktor.