Dit rejseliv starter først rigtigt, når du er pensionist

Har du og partneren nået pensionistalderen, hvor I ikke har for lidt tid til jer selv, kan det være, at I vil nyde disse år en smule mere, end I har gjort hidtil. Det er nemlig ikke svært at ende i, at man bare sidder derhjemme året rundt og skiftevis ser tv, strikker huer til børnebørnene, spiser, sover middagslur osv.

Udnyt den store mængde tid

Som pensionist har du den fantastiske frihed, som du formentlig har manglet i dit arbejdsliv; Du kan tage hen, hvor end du har lyst og skal ikke tænke på, hvornår du har ferie fra arbejdet. Det kan være i enhver uge, du og partneren rejser til Costa del Sol eller et andet sted sydpå. I mange år har du sandsynligvis været bundet af den minimale ferie, du kunne få på arbejdet. Det kan typisk have resulteret i maks. en uges udenlandsrejse ad gangen. Med intet andet end tid tilovers som pensionist kan du nu nyde langtidsrejser i stedet.

En verden til forskel fra korttidsvarende rejser

Man kan som regel tillade sig at kalde det en langtidsrejse, hvis den varer tre uger. Man kan nå en hel del mere afslapning og oplevelse samt udforskning af rejsemålet på tre uger end på en enkel. Nogle har i løbet af deres arbejdsliv været så heldige sommetider at kunne nyde to ugers ferie i sydens sol i træk. Selv det overgår tre uger ferie altså. Selvom du med årene muligvis er blevet reduceret på dit aktivitetsniveau pga. kroppens aldrende begrænsninger, vil du stadig kunne nå at nyde solen, måltiderne og vandet samt byen mere på en langtidsrejse end på en eller to uger. Det er uvurderligt at opleve andre omgivelser end de vante og at have den fornødne tid til at kunne nå at suge det hele ind og lade det plante sig i erindringsbanken.