Din guide til italiensk vin

Er du helt vild med italiensk vin, men føler du ikke, at du ved nok om emnet? Så er du altså kommet til det helt rette sted. Lige her har du nemlig netop mulighed for at lære meget mere om italiensk vin. Således kan du altså være sikker på, at du aldrig igen kommer hjem med den forkerte flaske – og hvem ønsker ikke det? Når det så er sagt, så er italiensk faktisk den vin, der bliver importeret mest her i Danmark. Af netop den grund kender langt de fleste vinentusiaster her i Danmark altså også de mest kendte, italienske vine Barolo, Amarone, Brunello, Ripasso osv. Ønsker du således at lære mere om netop disse vine, så læs med her, eller gå allerede i dag på opdagelse i italiensk vin.

Italiensk vin er dominerende verden over

Der er dog ikke noget at sige til, at Italien har så stor succes med deres vin. Italiens har nemlig intet mindre end 1000 registrerede druesorter, og derfor har de altså også utroligt meget at byde på, når det kommer til vin. De mange forskellige druesorter skyldes blandt andet, at Italien har rigtig mange lokale druer, der bliver brugt til at producere vin i de forskellige regioner. Disse vine er desuden ofte utroligt interessante, idet de skiller sig ud fra mængden. Det er dog især regionerne Piemonte, Toscana og Veneto, der ligger i front. Herfra stammer nogle af de meste populære vine i hele verden – Barolo, Barbaresco, Brunello, Chianti og Amarone.

Derfor skal du servere italiensk vin for dine gæster

Det er dog naturligvis ikke kun overstående regioner, der producerer god, italiensk vin. Nej, der findes rigtig mange andre italienske regioner, der laver ualmindeligt god vin – og alle med deres særpræg. Italiens store antal af regioner er desuden noget af det, der er med til at gøre det til et interessant vinland. I Italien finder du nemlig over 20 regioner, og forskellen på vin fra nord og syd er enorm. En italiensk vin fra norden er typisk mere elegant sammenlignet med italiensk vin fra syd, som typisk er mere søde og fyldige. Når det kommer til italiensk vin, har du altså rig mulighed for at finde en unik vin af ualmindeligt høj kvalitet, som vil falde i god jord hos de fleste. Det er især perfekt til dig, der ønsker at servere vinen for en større flok gæster.