Det var sensitiv, hvad betyder det egentlig?

Man skal passe på når man snakker om at være sensitiv. Man bliver hurtig sat i en bås, hvis man viser følelser, er besværlig, fødselslavet, eller bare meget nærtagende. Men heldigvis er der ikke ord for det. Og det er sensitiv. At være sensitiv kan beskrives, som at have følelserne uden på tøjet. Man kan også have svært ved at styre sine følelser. Men faktisk er det at være sensitiv, forskelligt fra Person til Person. Nogle oplever at være meget sensitiv, andre er kun lidt sensitiv, og så er der også nogen der kaldes særlige sensitive. Men hvad føler man egentlig når man er sensitiv. For det kan være svært, for dem som ikke er sensitive, at sætte sig ind i hvordan det føles. For sensitive mennesker har rigtig meget fokus på sine følelser. Sensitive mennesker mærker meget efter hvordan de har det i kroppen, og hvordan det føles at føle som man gør.

Nogen sensitive mennesker over tænker rigtig ofte. De tænker meget over hvordan de snakker til andre, og hvordan de andre snakker til én. Kommunikation kan være rigtig svært, for hvis man snakker med en som ikke er sensitiv, som ikke tænker over hvordan det lyder ud af deres mund, så kan det have fatale konsekvenser for den sensitive. Man kan have tendens til at overfortolke noget information, selvom det er nødvendigvis ikke er meningen. 

Svært ved kritik

Man kan have svært ved at få kritik fordi man er meget nærtagende. Og det er jo ikke en særlig god til fordi et sensitivt menneske, vil tage det meget nært, end et ikke sensitivt menneske. Det kan resultere i at man hurtigere bliver ked af det, og at det er florerer rundt i hovedet og nærmest æder en indefra.

Hvis man er sensitiv at være meget i tæt kontakt med sine følelser. Så man har let til tårer. Det kan godt være en udfordring, da man ikke kan se en film uden at blive påvirket, og man er meget følelsesladet i visse situationer. Man skal dog passe på med ikke at stemple sig selv, eller andre, som sensitiv bare fordi man gør, eller regere på den ene eller den anden måde. Hvis man er i tvivl om man er sensitiv, kan man snakke med sin læge om det. Der findes også en masse informationer på internettet, hvor man kan blive klogere. 

At være sensitivt er positivt

Til sidst skal det gøres opmærksom på, at det ikke er forkert at være sensitiv. Vi mennesker er ikke ens, heldigvis for det. Og at være sensitiv har også en lang række positive fordele.