De vigtigste komponenter i pladebearbejdning

Pladebearbejdning er et vigtigt redskab for rigtig mange virksomheder – også selvom man måske ikke selv stor for at bearbejde dem, og det er heller ikke nødvendigt, for der er nemlig virksomheder, der er specialister i pladebearbejdning, og så giver det selvfølgelig god mening at benytte sig af dem.

Men hvad er pladebearbejdning egentlig helt præcis? Pladebearbejdning er egentlig blot en overordnet og generel betegnelse for manuel og maskinel bearbejdning af plader. Materialerne i de plader, der oftest bliver bearbejdet, er alt fra aluminium, stål og rustfrit stål. Det betyder ikke, at det ikke kan lade sig gøre at bearbejde plader i andre materialer, men dette er dog de mest populære.

Klipning, stansning og lokning af plader

Uanset hvordan du skal have bearbejdet dine plader, så kan virksomhederne, der specialiserer sig i det, helt sikkert finde en god løsning til dig og din virksomhed. Herunder kan du læse om tre af de mest populære måder at behandle plader på; nemlig ved klipning, stansning og lokning.

Klipning af plader vil ske med en pladesaks, som er designet til at klippe diverse metaller i mindre stykker. Og selvom navnet godt kan give associationer med en almindelig saks, man har liggende hjemme i køkkenskuffen, så er det lidt noget andet her. Der er nemlig tale om en stor maskine, der kan klippe i metaller i størrelsesorden 3000×10 millimeter – og den bliver nok lidt svær at klare med en saks.

Stansning af plader i diverse metaller er et rigtig godt alternativ til laserskæring. Stansning af plader kan ske i alt fra små, mellemstore og store serieproduktioner, og her vil det oftest være excenterpresse, der vil lave det hårde arbejde for en, og her får man både høj præcision, samtidig med at opgaven bliver løst hurtigt og ganske effektivt.

Lokning af plader i diverse metaller er egentlig det samme som stansning. Forskellen er dog, at ved lokning er det, det udstansede emne, som er affaldet. Dermed er det altså også her en excenterpresse, der vil skaffe dig materialet i den helt rigtige form og størrelse.