Care by Nature – naturlige, plastikfrie og etiske vaskeprodukter

Care by Nature laver 100% naturlige, plastikfrie og etiske vaskeprodukter, som fremstilles af Bleschu ApS. Bleschu har siden 2016 haft en webshop og distribuerer i tæt samarbejde med kunder og forbrugere, som ønsker at leve et mere bæredygtigt liv. Selskabet er danskejet og startede med en vision om naturligt forbrug, som kan indgå i jordens cyklusser. Et sådant forbrug kan bidrage til naturens trivsel. Firmaet blev stiftet i 2016 af Camilla Lendal Schulze, som er mor til to sønner, hvorfor hun forstår hvor vigtigt, det er, at vise børn at deres valg i hverdagen spiller en rolle for naturens trivsel. Når man køber bæredygtige produkter fra Care by Nature, træffer man en etisk beslutning og giver planeten en hjælpende hånd. Samtidig med det får man vaskeprodukter i høj kvalitet. Care by Nature er et skridt i retning af den forandring, som verden behøver.

Ansvarlig produktion i Care by Nature

Det, der adskiller Care by Nature fra andre, som producerer naturlige vaskeprodukter, er, at firmaet er bevidste om at opretholde fair arbejdsvilkår i sin produktion. Produktionen af sæbebær finder udelukkende sted i Nepal – et af de fattigste lande i verden. Ved at forhandle sæbebær herfra støtter Care by Nature op om økonomisk udvikling i landet. Vækstforholdene i Nepal gør, at sæbebærrene indeholder store mængder af det naturlige sæbestof saponiner. Det høje indhold af saponiner betyder i praksis, at bærrene kan bruges flere gange end sæbebær andetstedsfra. Menneskerne i Nepal er påvirket af blandt andet fattigdom, ulighed, korruption og mangel på menneskerettigheder. Derfor har selskabet taget ansvaret for sin produktion i Nepal, så de kan sikre ordentlige arbejdsforhold og fair lønninger til alle medarbejdere. Sæbebærrene høstes én gang årligt og påvirkes af vejr og sæsoner. Forarbejdningen af de rå sæbebær og pakningen af det færdige produkt foregår også i Nepal. Firmaet fokuserer på at give arbejde til kvinder i Nepal, da det i Nepal typisk er væsentligt sværere at være kvinde end mand.

Ansvarligt uld fra Care by Nature

Care by Nature har i samarbejde med deres lokale partner i Nepal skabt en oplagt positiv forandring i produktionen af uldkugler. Førhen blev størstedelen af ulden, som blev benyttet til produktion i Nepal, transporteret fra New Zealand. Da firmaet og deres lokale samarbejdspartner lærte, at der er får i det område, hvor sæbebærrene gror, lærte de fåreavlerne, som ellers kun brugte fårene som slagtekvæg, om det spildte potentiale i ikke at klippe fårene. Uldkuglerne indeholder i dag mindst 20% nepalesisk uld fra lokalområdet. Ulden filtes af fair betalte kvinder under ordentlige forhold.