Bliv klogere på juicemaskiner her

Mangler du viden om juicemaskiner og deres fordele samt forskelle, så er du kommet det helt rette sted. Herunder kan du blive klogere på egenskaber og forskellene på de to typer af juicemaskiner du kan finde på markedet.

Dette kan du putte i en saftpresser

En saftpresser kan for det meste arbejde med alle frugter og grøntsager. Naturligvis kan det afhænge af ydeevnen, men overordnet set, er det en juicemaskine som ikke har problemer med ingrediensernes hårdhed. Ulempen ved en saftpresser kan være, at den efterlader skum i juicen. Saftpresseren er generelt også mere billig end slowjuiceren er.

Der er to typer af juicemaskiner

Det kan være ganske forvirrende når man finder ud af, at der er slowjuicere og saftpressere. Begge er juicemaskiner, men de har nogle forskelligheder, som er værd at kende til forud for købet af en juicemaskine. Dog ligner en slowjuicer og saftpresser hinanden ganske meget, så derfor kan det være endnu sværere, men herunder fortæller vi dig om forskellene på de to typer.

Slowjuicerens egenskaber

Det der kendetegner en slowjuicer er, at den helt og aldeles kværner alle frugter og grøntsager. Indholdet bliver most, og på den måde udvindes der maksimalt juice fra frugt og grønt. Slowjuiceren presser langsomt saften ud af frugt og grønt, hvilket typisk er med omkring 50-90 omdrejninger per minut. Dette betyder, at du får den reneste saft overhovedet.

Dette kan du putte i en slowjuicer

Til slowjuiceren egner de mere bløde frugter og grøntsager, såsom bær, bananer, æbler, kiwi, mango osv. Du kan også med fordel putte bladgrøntsager i, såsom urter. Det kommer dog an på maskinens ydeevne, da en kraftigere motor nemt ville kunne arbejde med hårde frugter og grøntsager som rødbeder og gulerødder. Resterne fra frugterne og grøntsagerne, altså det man kalder pulpen, kan du med fordel gemme og anvende i til bøffer og frikadeller eksempelvis, hvad enten det er til at blande med kød eller blot lave vegetarfrikadeller. En slowjuicer efterlader meget lidt skum i juicen, hvilket mange ser som en fordel.

Saftpresserens egenskaber

Her er der tale om en anderledes juicemaskine ift. slowjuiceren, især når det omhandler omdrejningerne. Slowjuiceren arbejder med 50-90 omdrejninger per minut, hvorimod saftpressen arbejder og presser saften ud med helt op til 20.000 omdrejninger per minut. Grundet den høje hastighed, er der tale om en centrifugering, ligesom en vaskemaskine. Dermed er grove forskel på de to typer maskiner, at den ene arbejder langsomt men måske mere effektivt ift. at udelukke frugtskrald, og den anden centrifugerer frugt og grønt med en meget høj hastighed og dermed efterlader lidt frugtskrald. Mange foretrækker at der er frugtskrald i juicen.