Bliv klar til babyens ankomst: Indretningen af babyværelset

Når du venter et barn, skal du finde på noget at bruge ventetiden på. En af de ting, der som oftest bliver brugt en del tid på, det er at indrette babyværelset. Men hvad er der egentlig behov for på et babyværelse? I denne guide får du en række gode råd til, hvordan du indretter babyværelset og bliver helt klar til babyens ankomst til verden.

Etablér en puslestation

Nogle forældre foretrækker at have en puslestation på badeværelset, hvorimod andre foretrækker at have den på selve babyværelset. Der er naturligvis fordele og ulemper ved begge, men det vigtigste er, at du finder en løsning, der passer til din dagligdag. Skal puslestationen være på babyværelset, skal du i gang med at finde de fornødne møbler og småting dertil såsom puslebord, vådservietter, vaskeklude, blespand med mere.

Find den helt rette seng

I langt de fleste tilfælde sover baby ikke på sit eget værelse i det første lange stykke tid. På trods af dette er det rart at investere i en seng på forhånd, således at I stille og roligt kan vænne baby til at sove på sit eget værelse, når tid er. Til sengen får I også brug for sengetøj. Her kan I eksempelvis tage et kig på baby sengetøj fra moonboon.

En uro er et must-have

Du kommer ikke udenom at skulle købe en uro til babyværelset, men det vidste du måske allerede. Uroen er nemlig et must-have af flere årsager:

  • Uroen underholder babyen grundet farver, former og eventuelt også lyde.

  • Bleskift bliver noget nemmere at foretage.

  • Uroen kan give babyen tryghed og virker beroligende.

  • Barnet kan få nemmere ved at overgive sig til søvnen.

Fordelene ved en uro på babyværelset er mange. Men hvor kan uroen så hænges op henne? Du kan hænge en uro op over sengen eller ved puslebordet – eller begge dele.