Bæredygtig mode til kvinder fra Cras

Cras er et dansk brand fra København, som designer bæredygtigt tøj til kvinder. Deres kollektioner er farverige og indeholder mange mønstre og prints, hvorfor tøj derfra skiller sig ud fra mængden. På latinsk betyder Cras “i morgen”. Dette navn valgte brandet, fordi de har et ønske om at skabe en bedre fremtid ved at gøre mode bæredygtigt. Alle deres produkter designes med øje for holdbarhed og produceres ansvarligt. De arbejder kun med materialer, som er bæredygtige, i deres kollektioner. Det forholdsvis nye danske mærke har sat sig for at reducere sine emissioner, brug af pesticider og naturressourcer, hvilket de blandt andet gør ved at bruge bæredygtige materialer. Blandt de materialer, som Cras bruger mest, er genanvendt polyester, som laves af plastikaffald, certificeret økologisk bomuld, biologisk nedbrydeligt Lenzing Tencel, ECOVERO viskose og uld. Tøjet er ikke det eneste, der er bæredygtigt; også halsmærker og etiketter er lavet bæredygtigt af genbrugsmaterialer. Alt deres tøj er i høj kvalitet, hvorfor du kan bruge det ofte og længe inden, du skal købe nyt. Tøjet produceres blandt andet ved mærkets eget produktionsselskab i Kina, og deres medarbejdere i Kina besøger fabrikken med jævne mellemrum for at sikre, at alt er i orden. I Europa er alle de fabrikker, som producerer tøj for Cras, BSCI-certificerede og beliggende i Tyrkiet og Portugal. Strik fra Cras laves i Danmark.

Cras ønsker at bidrage til en bedre fremtid

Cras arbejder for at skabe en mere bæredygtig fremtid. Denne vil de gerne skubbe forbrugerne i retning af, ligesom de gerne vil se deres kolleger i branchen indføre flere bæredygtige initiativer og tage mere ansvar for jorden og menneskene derpå. Modeindustrien har mange etiske og miljømæssige udfordringer, og der kan gøres en masse for at løse disse. Cras har sat en række mål for deres fremtid i en forhåbentligt mere bæredygtig modeverden.

Ansvarligt fremstillet tøj fra Cras

Det danske tøjmærke Cras leverer ansvarligt fremstillede kollektioner, som indeholder designs med en elegant og moderne æstetik. Cras arbejder med bæredygtige materialer, med henblik på at reducere forurening, brugen af pesticider og belastningen af naturressourcer. Brandet samarbejder udelukkende med certificerede og/eller langsigtede partnere i hele sin produktionsproces. De arbejder kun sammen med BSCI-certificerede fabrikker i Europa, hvorved de kan sikre, at alle deres partnere lever op til brandets krav om social ansvarlighed. Mærket er meget stolte af, at deres strik produceres i Danmark. De sætter nemlig en ære i at støtte lokale producenter.